Antalya turizminde tarih vurgusu öne çıkacak

Antalya 2018 yılı turizm sezonunu Perge Antik Kenti’nde muhteşem müzik şöleni ile açtı.

12/05/2018 16:24
Antalya turizminde tarih vurgusu öne çıkacak

Antalya, antik dönem başkenti Perge’de sezon açılışını yaptı. Akdeniz Turistik otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından düzenlenen organizasyonda,  Devlet Opera ve Balesi özel bir dinleti sergiledi. Muhteşem müzik şöleni aryalar eşliğinde ve antik dönem kıyafetleri ile yer alan görevlilerin yer aldığı Perge’de adeta geçmişe yolculuk yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı; "Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in destek ve katkıları ile gerçekleştirdiğimiz Perge bir ilkti, devamı her yıl farklı antik dönem miraslarında  sezonu açacağız.

Rekabet aracımız fiyat değil özgün kültürel değerlerimiz olmalı

Bu organizasyonun amacı; rakiplerimizden bizi daha zengin kılan kültürel miraslarla rekabeti fiyatla değil, bu ürün zenginlikleri ile yakalamak. Hedefimiz ise, Antalya’nın zengin kültürel değerlerinin daha fazla ziyaret edilmesi ve tanınması. Ayrıca rakiplerimizden bizi farklı zengin kültürel değerlerle, rekabetin fiyat değil kültür endeksinde edilmesi.

Burada çok güzel bir birliktelik oluştu. Şehrin en önemli dinamikleri bir araya geldi. Şu anda aramızda bulunan Kamu, Tur operatörleri ve konaklama sektörü ve şu aramızda bulunan tüm değerli konuklarımız gibi. Her kesimin bu bilinçle çalışmalarımızda paydaş olmasını bekliyoruz ki bu önemli çalışma ile  bugün bir aradayız. 

Mottomuz “ Türkiye Farklı” “Antalya daha da farklı”

Rakiplerimizden bizi daha zengin kılan kültürel miraslarla rekabeti fiyatla değil bu ürün zenginlikleri ile yakalamak bu organizasyonun amacı.   Anadolu, doğu-batı, Hıristiyan-Müslüman yaşam biçimlerinin kesiştiği her ikisin de belirgin izlerini sergileyen ve her iki biçiminde yaşanabileceği gerçek bir arakesit sunuyor.

Rakiplerimizin hiçbir biçimde sunma imkanı olmayan Anadolu’ya özgü Hitit, Urartu, Frig, Selçuklu, gibi değerlerin yanı sıra Batı uygarlıklarının doğduğu Yunan ve Roma uygarlıklarının da yoğun izlerinin bulunduğu topraklar üzerindeyiz. Bu çalışma,  kendini özgün ve bu coğrafyayı  farklı kılan kültürel değerleri öne çıkartacak bir başlangıç olacaktır" dedi

Gecede farklı bir programı ile yer alamayan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, dijital olarak bağlandı. Karaloğlu, “ Perge antik dönem başkenti ile başlayan tarihsel miraslarımız, önümüzdeki yıllarda da bu şekilde öne çıkartılacak.  Tarihi zenginliklerimiz yeterince tanınmıyordu . Bu ortak çalışma ile bu tıkanıklığın açılmasını beklyoruz" diye konuştu.

“Bu yıl 14 milyon turist bekliyoruz”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, “Üzülerek ifade etmek isterim ki tarihi değerlerimize bugüne kadar yeterli değeri veremedik. Yapılan çalışmaların sonucunu alıyor olmak bize umut veriyor. Bu yıl 14 milyon turist bekliyoruz. Önceki yıllarımızın telafisini yapacağız.

Bu 14 milyon turistin en az 4 milyonunun Perge’ye gelmesini bekliyoruz. Perge’nin bu güzelliğini herkes görecek. Antalya’da deniz, kum güneş arasına sıkışan turizmin önünü açacağız. Turizimin çeşitlenmesi için çok önemli çalışmalar yaptık” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.