Antalya tanıtımı tek elden...

Antalya'nın tanıtımının tek elde toplanması amacıyla, aralarında sivil toplum örgütleri ve belediyelerin bulunduğu kuruluşlar tarafından kurulun Antalya Tanıtım Şirketi'nin kamuoyuna tanıtılması amacıyla toplantı düzenlendi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya tanıtımı tek elden...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, turizmde rakamlarla övünüldüğünü ancak güç birliği oluşturmakta eksiklikler olduğunu belirterek, ''Ama Antalya bir öncü, önder rol oynayacak'' dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, toplantıda yaptığı konuşmada, Antalya'nın son 30 yılda turizmde büyük yol aldığını söyledi.

''Rakamlarla övünüyoruz ama güç birliği oluşturmada hala eksiklerimiz var. Ama Antalya bir öncü, önder rol oynayacak'' diyen Özaslan, şirketin bu amaç doğrultusunda daha profesyonelce çalışılmasına neden olacağını belirtti.

Antalya'nın mevsimsellikten kurtarılmasının önemine dikkati çeken Özaslan, turizmin turistik tesislerin dışında da düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da kentteki kamu ve özel kurumların bir araya gelerek kıt kaynakların en iyi şekilde kullanılmasını sağlayacağını vurguladı. Antalya'nın yatırımcıların ve turizmcilerin kattığı değerlerle bir marka olduğunu belirten Altıparmak, ''Ama bunu iyi sunabiliyor muyuz diye baktığımız zaman, bir dağınıklığın olduğunu, iyi bir stratejik planımızın olmadığını hepimiz biliyoruz'' diye konuştu.

Altıparmak, kendisi dahil tüm Antalyalıların bu şirketin arkasında durması gerektiğini kaydetti. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak ise Botanik Expo 2016'nın Antalya'da düzenlenmesi için her kurumun büyük çaba harcadığını hatırlatarak, ''Expo'yu alan birliktelik bugün Antalya Tanıtım A.Ş'yi kurmuştur'' dedi.

Böyle bir beraberliğin kolay sağlanmadığını belirten Budak, Türkiye'de ilk kez bir ilin tanıtım faaliyetlerinin tek çatı altında toplandığının altını çizdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da görevde bulunduğu 2,5 yıl boyunca kendilerinin de Antalya'nın tanıtımı için Çin'den Kazakistan ve ABD'ye kadar çalışma yaptıklarını söyledi. Akaydın, New York'taki geleneksel Türk Yürüyüşü'nde Antalya'nın tanıtımını yapmak için bir tırı donattıklarını ve Amerikalıların ''Noel Baba'' olarak bildiği ''Saint Nicholas''ın Antalyalı olduğunu anlatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Antalya Tanıtım Şirketi Genel Müdürü Yusuf Örnek de Antalya'nın turizm potansiyelinden Isparta ve Burdur'un da yararlanmak istediğini, şehre gelen turistin günübirlik turlar ile Pamukkale ve Kapadokya'ya gittiğini hatırlatarak, şirketin Antalya'nın bu potansiyelini daha anlamlı biçimde kullanmak için kurulduğunu bildirdi.

Antalya'nın tanıtımı için büyük miktarda para harcandığına işaret eden Örnek, dağınık biçimde yapılan harcamalarının artık tek elden yapılacağını ifade etti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.