Antalya rezervasyonlarda Mayorka’nun açık ara önünde

Turizmde rekorlar kıran Türkiye, 2024 yılına 60 milyon turist 60 Milyar Dolar gelir hedefiyle hazırlanırken, Avrupa’da erken rezervasyonlarda Antalya’nın rekabet ettiği Mayorka’nın açık ara önünde gittiği, bu sezon her 3 Alman’dan 1’inin Antalya’yı tercih edeceği belirtildi.

29/01/2024 23:32
Antalya rezervasyonlarda Mayorka’nun açık ara önünde

Antalya Kent Konseyi Turizm Başkanı ve NBK turizm şirketi Genel Müdürü Recep Yavuz, 2024 yılında dünya turizminde yeni bir sayfa açıldığını söyledi. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) raporuna göre geçen yıl  dünyada 1,3 milyar kişinin yurt dışı seyahati yaptığı ve 1,4 Milyar Dolar turizm geliri sağlandığını söyledi.

UNWTO’ye göre kişi başı turizm gelirinin Bin Doların üzerinde olduğunu, 2024’ün turizm açısından, daha dengeli, ölçülü ve daha yoğun bir yıl olacağını belirten Yavuz, turizmdays'te yer alan haberde, şunları kaydetti.

Antalya rakipsiz

"Türkiye turizmi Dünya’nın biraz önünde gidiyor. Ülkemizde de 2024 turizmde yoğun bir yıl olacak. Şu anda Avrupa'daki ibre doğrudan Antalya’yı gösteriyor. Bugüne kadar alınan rezervasyonlar gerek sezon öncesi, gerek yüksek sezonda Antalya’yı rakipsiz kılıyor. Özellikle Almanya’dan çok kuvvetli sinyaller geliyor. 

Antalya rezervasyonları Hurghada ve Mayorka’nın açık ara önünde gidiyor. Ocak başında Almanya’da yapılan rezervasyonların yüzde 27,64 ü Antalya için yapıldı. 2019 yılının aynı döneminde bu oran yüzde 18,33 idi. Yurt dışı tatil rezervasyonlarında her 3 Alman’dan biri Antalya rezervasyonu yapıyor.’’

Türkiye, İspanya’nın önüne geçti

Avrupa’daki rezervasyonlara göre, Türkiye’nin turizmde rekabette olduğu İspanya’nın önüne geçtiğine dikkat çeken Yavuz, şöyle devam etti.

"Ülkesel bakınca ivme bu yönde. 2019 yılının aynı dönem rezervasyonlarında İspanya yüzde 30,43 ile birinci, Türkiye yüzde 20,23 ile ikinciyken, 2024 yılının aynı döneminde Türkiye yüzde 30,14 ile birinci, İspanya yüzde 22,58 ile ikinci sırada. Almanlar tatil için yine Akdeniz'e yöneldi. İlk 10 destinasyonun 9’u Akdeniz ülkelerinden oluşuyor.

Reise Analyse Raporuna göre, 2024’de yaklaşık 70 milyon Alman seyahat edecek. Çok yoğun geçecek bir yaz geliyor. İyi hazırlanalım. Şehrimizin akut sorunlarına kafa yoralım. Çok zaman kalmadı. Kent bir araya gelerek trafik ve sektördeki personel sorunu için neler yapabilir. Bunu konuşmalı. Eğer turizmin sürekliliğini sağlamak istiyorsak bu şart… Yoksa turizm kabusumuz olur, cazibesini yitirir.’’


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.