Antalya'nın turizm ilçelerinde CHP'li adaylar ipi göğüsledi

Dün gerçekleşen yerel seçimlerinde Antalya'nın en çok turist ağırlayan Kemer, Manavgat, Serik, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde kazanan adaylar belli oldu.

01/04/2024 14:50
Antalya'nın turizm ilçelerinde CHP'li adaylar ipi göğüsledi

Dün yapılan mahalli seçimlerde Antalya'nın turizm ilçelerinde CHP'li adaylar ipi göğüsledi.

Kemer'de Necati Topaloğlu yeniden başkan seçildi

Antalya Kemer’de CHP’nin adayı Necati Topaloğlu oyların yüzde 47,31'ini alarak belediye başkanı oldu. Topaloğlu'nun AKP'li rakibi Rahman Şeker yüzde 39,49 oy aldı.

Manavgat'ta Niyazi Nefi Kara dönemi başladı

Antalya'nın en büyük ilçelerinden Manavgat'ta seçimleri yüzde 44,94 oyla CHP’nin adayı Niyazi Nefi Kara kazandı. AKP'li Süleyman Okudan ise yüzde 41 oranında oy aldı. Manavgat'ın CHP'li mevcut belediye başkanı Şükrü Sözen bu dönem aday olmamıştı.

Muratpaşa Ümit Uysal'la devam dedi

Muratpaşa’da ise mevcut başkan CHP'li Ümit Uysal oyların yüzde 62,39’unu alarak yeniden seçildi. AKP adayı Özdemir Manavoğlu ise yüzde 27,23 oy aldı.

Konyaaltı'nda Cem Kotan ipi göğüsledi

Konyaaltı’nda CHP’nin adayı Cem Kotan yüzde 54,64 ile ilçenin belediye başkanı seçilirken, rakibi Ak Parti’nin adayı Durali Kolpak yüzde 25,38 oy oranında kaldı. Konyaaltı'nın CHP'li mevcut başkan Semih Esen yeniden aday olmamıştı.

Serik'te Kerem Kumbul dönemi

Belek turizm merkezinin bağlı olduğu Serik’te ise CHP’nin adayı Kerem Kumbul yüzde 42,39 oy alarak ilçenin yeni belediye başkanı seçilirken, rakibi AKP adı Veli Vural ise yüzde 27 oy aldı. Serik'in Büyük Birlik Partili mevcut belediye başkanı Enver Aputkan ise bu seçimlerde yüzde 11.43 oy aldı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.