Antalya'nın gözü Norveçli yaşlı turistlerde...

Turizm kenti Antalya, Norveç’te bakım ve rehabilitasyona ihtiyacı olan 800 bin yaşlıyı kente getirmek için çalışıyor. İskandinav ülkelerinde faaliyet gösteren Scandinavian Life Center (SLC), 65 yaş üstü Norveçlileri Antalya’ya getirerek buradaki otellerde bakımı, tedavisi ve rehabilitasyonunu sağlıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya'nın gözü Norveçli yaşlı turistlerde...

Norveç Sağlık Bakanlığı ve belediyelerle imzalanan özel bir anlaşmayla Antalya’ya getirilen Norveçliler hem tatil yapıyor hem de tedavi olma şansı elde ediyor.

 

SLC Yönetim Kurulu Üyesi Oya Demirel, Norveç’te devletin 65 yaş üstü nüfusa bakmakla yükümlü olduğunu belirterek, bu yaş grubundaki Norveç vatandaşlarının ister hasta, ister sağlıklı olsun, (bunaldım, bakıma ihtiyacım var, başka ülkeye gitmek istiyorum) dediği an devletin bunun masraflarını karşıladığını kaydetti. 4.5 milyon nüfuslu Norveçte 65 yaş üstü 800 bin kişinin bulunduğuna dikkati çeken Oya Demirel, "Bunun yüzde 3’ünü bile getirsek büyük ekonomik girdi sağlarız" dedi.

 

Yaşlı nüfusa sahip Norveç’in vatandaşına da büyük önem verdiğine dikkati çeken Demirel, "Norveç’te, yaşlı insanlara bakacak genç nüfus yok. Ayrıca devlet sağlık giderleri için astronomik rakamlar harcıyor. Bizim ülkemizde ise genç ve işsiz nüfus sayısı çok fazla. Neden bu potansiyeli bu alanda değerlendirmeyelim?" diye konuştu.

 

"BİZİM OTELLER UCUZ"...

 

Scandinavian Life Center olarak, Norveç sağlık Bakanlığı ve belediyelerle anlaşmaları bulunduğunu belirten Oya Demirel, iki yılda Antalya’ya 6 bine yakın turist getirdiklerini bildirdi. Yaşlıları buradaki anlaşmalı otellere yerleştirdiklerini kaydeden Demirel, "Buralarda evleri gibi rahat ediyorlar. Haftanın belli günleri turlara çıkarıyoruz. Norveç devleti bunu yasalarla güvence altına aldı. Bir çok ülke ile bunu yapmaya çalışıyor. Norveç devleti için insanı çok önemli, insana yatırım önemli, onun için de masraftan kaçınmıyor" diye konuştu.

 

Antalya’da beş yıldızlı otellerin fiyatlarının Norveçliler için çok uygun olduğuna dikkati çeken Demirel, Norveç’te yaşayanların yüzde 80’inde genetik faktörler, stres ve güneş olmaması gibi nedenlerle sedef hastalığı görüldüğünü anlattı. Bu hastalığın tedavisi için Antalya’nın tercih edildiğini kaydeden Demirel, " Antalya’da senenin 12 ayı güneş var, orada bu fırsat yok" dedi.

 

3 YIL GERİ DÖNMEDEN YAŞAYANLAR VAR...

 

Norveç’ten İspanya, İtalya, Yunanistan, Macaristan gibi bir çok ülkeye sekiz yılda 65 yaş üstü 80 bin yaşlıyı gönderdiklerini de belirten Demirel, "Oralarda üç yıl hiç geri dönmeden yaşayanlar var. Türkiye’ye gelip de 6-8 ay Antalya’da kalanlar var" ifadelerini kullandı.

 

Yapılan çalışmanın turizmin 12 aya yayılması konusunda da önemli olduğunu kaydeden Oya Demirel, ekim-mayıs aylarının bu sayede anlaşmalı otellerde dolu geçtiğine dikkati çekti.

 

Oya Demirel, sözlerini şöyle tamamladı.

 

"20-25 bin kişi getirsek onlar 6-8 ay kalsalar ekonomimiz için önemli bir çalışma yapmış olacağız. Gelenlerin hepsinin maaşı var, devlet ayrıca buradaki harcamalarını ödüyor, tedavilerini üstleniyor; bakın yelpaze nasıl genişliyor. Bu, kışın işçi çıkaracak otellere destek, hastanelere destek, çarşı pazar gezdiriyoruz, restoranlara götürüyoruz esnafa destek. Türk kültürünü tanıtmaya çalışıyoruz, tanıtımımıza büyük destek." (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.