Antalya Havalimanı'nın kapasitesi iki katına çıkarılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023 yılında Antalya'nın turist ağırlama rakamlarının 15 milyon 600 binin üzerine çıktığını ifade etti. Ersoy, Antalya Havalimanı'nın turist yoğunluğunu karşılamak adına gerçekleştirilen önemli altyapı yatırımlarını değerlendirdi.

07/01/2024 23:06
Antalya Havalimanı'nın kapasitesi iki katına çıkarılacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Manavgat'ta mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek yaptığı açıklamada, Antalya'nın turizmde elde ettiği başarıları değerlendirdi. Airporthaber'in aktardığına göre Ersoy, 2023 yılında Antalya'nın turist ağırlama rakamlarının 15 milyon 600 binin üzerine çıktığını ifade etti. Bu rakamın önceki yıla göre yüzde 16'lık bir artışı temsil ettiğini belirten Bakan Ersoy, turizmdeki bu olumlu trendin devam etmesi adına altyapı yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

Antalya Havalimanı'nın turist yoğunluğunu karşılamak adına gerçekleştirilen önemli altyapı yatırımlarını değerlendiren Bakan Ersoy, 2 yıl önce başarıyla gerçekleştirilen havalimanı ihalesinin ardından hızlı bir şekilde yatırıma devam edildiğini ifade etti. Havalimanında 2024 yılında devreye alınacak olan ilave kapasitelerin, 2025 yaz sezonunda kapasitenin iki katına çıkarak hizmete sunulacağını açıkladı. Bu önemli adımın, Antalya'nın turist talebini karşılamada ve sektördeki rekabet gücünü artırmada kritik bir rol oynayacağını belirtti.

Bakan Ersoy, Antalya Havalimanı'ndaki bu gelişmelerin yanı sıra, turist yoğunluğunu daha iyi yönetmek ve kent içi ulaşımı geliştirmek amacıyla yapılan otoban ihalesine de değindi. Bu ihale sayesinde, Antalya'nın turizm potansiyeline olan güvenin bir kez daha teyit edildiğini ve yatırımların sektörü desteklemeye devam ettiğini ifade etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.