Antalya turizminde üç farklı ürüne talep var
Cornelia Diamond Genel Müdürü Zafer Alkaya, turizmin başkenti Antalya’da her üç farklı ürüne de talep olduğunu söyledi.

Zafer Alkaya, üst segment ürün talep edenler, orta segment ürünlerin müdavimleri ve ekonomik ürünlere olabilecek en uygun fiyatla ulaşmak isteyenler olmak üzere turizmin başkenti Antalya’da her üç farklı ürüne de talep olduğunu, ancak kuşkusuz talep önceliği genel anlamda ekonomik ürünlerde olduğunu belirtti.
Alkaya, farklı bölgelerimizde satışların özellikle ekonomik ürünlere dair yoğun ilgi ile hareketlendiğini ve öncelikle bu tesislerin önemli bir doluluğa ulaştığını ifade ederek, "Bunu takip eden dönemlerden itibaren ise orta ve üst segment ürünlerde hareketlenme başlıyor.
Antalya'nın beş yıldızlı otel sayısı İspanya’nın tamamından fazla
Antalya'nın beş yıldızlı otel sayısının İspanya’nın tamamından fazla olduğunu düşündüğümüzde, iyi bir satış geliri elde edebilmek adına üst segment ürün satışının ne denli önemli olduğunu görebiliriz.
Dolayısıyla dengeli ve de etkili bir ürün satış yelpazesi oluşturabilmenin de turizm politikasında tartışılmazdır. Anlamlı bir turizm geliri de ancak söz konusu bu dengeli yelpaze bünyesinde planlanan doğru fiyatlar marifetiyle oluşuyor’’ dedi.
Garip bir tecelliyi yıllardır yaşamaya devam ediyoruz
Her farklı segment için oluşturulan doğru fiyatların herhangi bir nedenle şaştığında bütçelerinde planladığı gelirlerin de ister istemez şaştığını vurgulayan Zafer Alkaya, Turizmdays'te yer alan haberde, şunları söyledi:
"Aslında böylesi garip bir tecelliyi yıllardır yaşamaya devam ediyoruz ve artık bundan yakamızı kurtarmak istiyoruz. Israrla tekrar tekrar doğru fiyat vurgusu yapmamız da bu yüzdendir. Zira doğru olmayan fiyatlarla elde ettiğimiz doluluklarla gerçekten arzu ettiğimiz sonuçlara ulaşamadığımızı görüyoruz.
Doluluklarımız doğru fiyata endeksli doluluklar olmak zorundadır
Sık sık karşılaşmaya başladığımız “Olanla yetinmek” meselesi ise, tamamen bir tercih meselesidir ve bu tercihin bizde bir alışkanlığa dönmemesi adına mutlaka tartışılması gerekmektedir. Ayrıca konuyu sadece bir şekilde günü kurtarmak meselesi olarak görmekten de vazgeçmeliyiz.
Oldukça zengin ürün yelpazemizle yaşadığımız çeşitli zorluklara rağmen 'Doğru fiyat / doğru doluluk' denklemini mutlaka kurmak zorundayız. 'Doğru fiyat' farklı ürün gamında bizim ürün ve hizmet kalitemiz anlamında gerçekten hak ettiğimiz fiyattır.
Dolayısıyla da doluluklarımız doğru fiyata endeksli doluluklar olmak zorundadır. Bu önemli yapıyı mutlaka oluşturmalıyız. Hedeflediğimiz turizm gelirleri bu yapı sayesinde gerçekleşecektir.’’
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: