Antalya'da teleferik faciası... Ölü ve yaralılar var

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, işletmesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Tünektepe Teleferik Hattı'nda kopan bir direğin kabine çarpması sonucu sonucu bir kişi hayatını kaybetti.

13/04/2024 00:46
Antalya'da teleferik faciası... Ölü ve yaralılar var

Vatandaşlar teleferik hattındaki araziye savrulurken çok sayıda yaralı olduğu da bildirildi. Arama kurtarma ekipleri, yaralı vatandaşları kurtarmak için seferber oldu. Yenişafak'ta yer alan habere göre, diğer kabinlerde mahsur kalan yaklaşık 180 kişinin de kurtarma çalışmaları gece görüşlü helikopterlerin desteğiyle sürüyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade etti. Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde, kabinlerden biri direk çarpması sonrası parçalandı.

Düşen kabinde bir kişi öldü çok sayıda yaralı var

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.  Olayda bir kişinin yaşamını yitirdiği, yaralananlar olduğu belirtildi. Yaralıların tahliyesine başlandığı öğrenildi. Bu arada, kazanın ardından teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki kabinlerde çok sayıda kişi mahsur kaldı.

Mahsur kalan kişilerin güvenli bir şekilde aşağı indirilmesi için de çalışma yapıldığı ve çevre illerdeki kurtarma ekiplerinden destek istendiği bildirildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını ve makine mühendisi, elektrik mühendisi ve iş sağlığı güvenliği uzmanlarından oluşan 5 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirildiğini bildirdi.

"10 KİŞİ YARALANDI"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olayda bir kişinin hayatını kaybettiğini yaralı sayısının ise 10 olduğunu açıkladı.

Bakan açıklamasında şunları söyledi:

"Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bir teleferik kabininin düşmesi sonucunda bir kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştır. Kaza sebebiyle 6 Ambulans ve 2 UMKE Timiyle, toplam 24 kişilik sağlık ekibi görevlendirilmiştir. Yaralılar ilk müdahalelerin ardından hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır, sağlık durumları ciddiyet arz etmemekte.

Olay sebebiyle diğer 29 teleferik kabininde mahsur kalan 184 kişiden 30’u uzman ekiplerce kurtarıldı, çalışmalar devam ediyor. Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kurtarılan ve kurtarılmayı bekleyen kazazedelere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.