Antalya da otel ve tatil köylerine ceza yağdı

Antalya da sahilleri işgal eden otel ve tatil köylerine yaklaşık 26 Milyon TL para cezası verildi. Maliye Bakanlığı tarafından kıyıların işgalinin önlenmesi amacıyla Antalya merkez ve ilçelerinde yapılan denetimlerde, kıyı ve sahilleri çeşitli şekillerde işgal eden beş yıldızlı otel ve tatil köylerine yaklaşık 26 Milyon TL para cezası verildi.

31/12/2019 23:40
Antalya da otel ve tatil köylerine ceza yağdı

Antalya Defterdarı Hidayet Mat yaptığı açıklamada, Anayasa gereği kamunun olan sahil ve kıyılarda işgalleri önlemek amacıyla 2006 yılında Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan denetimlerin bu sezon Antalya'da 27 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında yapıldığını bildirdi.

Antalya merkez ve Gazipaşa, Alanya, Manavgat, Serik (Belek), Kemer, Finike, Kumluca, Demre ve Kaş ilçelerinde 643 kilometreyi bulan sahillerde eş zamanlı 63 kişiden oluşan ekiple denetim gerçekleştirdiklerini belirten Mat, GPS aletleri ve teknolojinin en son ölçüm cihazlarıyla denizden ve karadan kıyıların, sahillerin işgaline ilişkin belirlemeler yaptıklarını kaydetti.

Mat, denetimlerde, hazine arazisi olan 4 milyon 278 bin 321 metre kare alana, 500'den fazla otel ve tatil köyünün şezlong koyarak, iskele ve havuz kurarak, su parkları oluşturarak, yeşil alanlar ile açık ve kapalı restoranlar kurarak kaçak kullandıklarını belirlediklerini vurguladı. Bu işletmelere, kıyıları ve sahilleri işgal ettikleri gerekçesiyle yaklaşık 26 milyon TL ecri misil uygulandığını ifade eden Mat, şöyle konuştu:

"Kıyı ve sahil bandındaki ilçelerde her yıl işgal denetimleri yapılıyor. Bu yılki denetimlerde de turizme tahsisli bazı işletmelerin kıyı ve sahilleri çeşitli yöntemlerle kaçak kullandıkları tespit edildi. Turizme tahsisli işletmeler kamuya ait kıyıları havuz yapıp iskele kurmaları, şezlonglar, su parkları amfi tiyatrolar, yeşil alanlar ile açık ve kapalı restoranlar oluşturarak işgal etmeleri nedeniyle ecri misil uygulandı. Merkez ve kıyı ilçelerinde eş zamanlı yapılan denetimlerde, kıyıları işgal eden tesis ve işletmelere yaklaşık 26 milyon TL para cezası verildi."

En fazla işgal edilen kıyı ve sahillerin Manavgat ile Antalya merkezde bulunduğunun belirlendiğini ifade eden Mat, Manavgat'ta 1 milyon 117 bin metre kare, merkezde 1 milyon 87 bin metre kare, Serik (Belek) 965 bin 168 metre kare, Kemer'de 454 bin 378 metre kare, Alanya'da da 538 bin 198 metre kare olmak üzere, diğer ilçelerle birlikte toplam işgal edilen alanın 4 milyon 278 bin 321 metre kare olduğunu bildirdi.

Mat, 2006 yılında Antalya'nın kıyı ilçelerinde beş yıldızlı otellerin kaçak kullandıkları 2 milyon 991 bin metre kare kıyı alanın işgaline karşılık 8 milyon 621 bin TL ecri misil, 2007'de 4 milyon 345 bin metre karelik kıyı işgalinden 14 milyon 760 bin TL, geçen yıl da 4 milyon 63 bin metre kara kıyı ve sahil işgaline karşılık 18 milyon 800 bin TL ecri misil tahakkuk ettirdiklerini sözlerine ekledi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.