Antalya'da Noel Baba Barış Köyü’nü kuracak...

54 ülkede temsilciliği olan Noel Baba Barış Konseyi dünyada ilk kez Antalya’da projelendirilen Noel Baba Barış Köyü’nü kuracak. 2014 yılında tamamlanması planlanan Noel Baba Barış Köyü için ilk katılım İsveç'ten, ilk proje ise ABD’den geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya'da Noel Baba Barış Köyü’nü kuracak...

Noel Baba Barış Köyü’nün amacı, insanlararası barış için, Antalya’da 1993 yılında başlayan “Uluslararası Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri” ile ortaya çıkan Barış anlayışının yaşatılması ve yaşanabilir bir barışın dünyada var olduğunu tüm renkleri ile göstermek. Dünya’da başkaca bir benzeri olmayan projede tüm insanların barış içinde yaşadığı bir dünya modeli oluşacak.

Noel Baba Barış Köyü’nde;  Farklı ülklerin insanı, inançları, mimari özellikleri, kültürler yapıları, toprakları ve bitki örtüleri ile temsil edilecek. Binlerce yıldır savaşan insanlar, dünya barışının sağlandığı bir dünyayı tanıyacaklar, gezecekler ve isterlerse konaklama dahi yapabilecekler.
 
Noel Baba Barış Köyü için, konsey üyesi olan 54 ülkeden ilk müracaat eden 40 ülke projede yer alacak. Katılım için üye ülkeler en geç 15 Mart 2012 tarihine kadar katılımlarını ve 15 Eylül 2012 tarihine kadar da istenilen projeleri konseye yollamış olacaklardır. Projeye İsveç ilk katılacağını açıklayan ülke olurken, ABD’nin proje yollaması ise, Antalya’da kurulacak olan barış dünyası için en büyük katkı olarak yorumladı. 
 
Türkiye’nin Antalya Kaleiçinde seçilecek bir ev ile katılacağı projeyi ülkemizde ve yurt dışında önemli projelere imza atan Mimar Ahmet Çağlar ile anlaşıldı. Noel Baba Barış Köyü, 2014  yılında tamamlandığında, savaşan dünyanın ilk barış projesi olacak.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.