Ankara Şanghay gibi aydınlanarak turist çekecek...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2011 yılında Başkenti yeni bir ışıklandırma sistemine kavuşturacaklarını belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ankara Şanghay gibi aydınlanarak turist çekecek...

Gökçek, ''Şanghay'da en çok ışıklarla aydınlatmalardan etkilendim. 2011'de başta belediye binası olmak üzere Kızılay, Şanghay'da olduğu gibi pırıl pırıl ışıklarla aydınlatılmış bir sistemle donatılacak'' dedi. Başkan Gökçek, Şanghay'da düzenlenen Ankara Kültür Günleri kapsamında Jin Jiang Tower Otel'de gazetecilerle yaptığı toplantıda, Şanghay'daki nehir gezisinin kentin ışıltılı muhteşem görüntüsünün gözler önüne serildiği bir ortam oluşturduğunu söyledi.

 

Ankara'ya Şanghay'daki ışıl ışıl ortamı getirmek istediklerini dile getiren Gökçek, şöyle devam etti:  ''2011'de başta belediye binası olmak üzere Kızılay, Şanghay'da olduğu gibi pırıl pırıl ışıklarla aydınlatılmış bir sistemle donatılacak, yapılacak yeni düzenlemeyi beğendireceğimizden eminim, Avrupa'da farklı aydınlatma şekillerini inceledik. Ancak hangisini yapacağımıza karar vermedik. Amerika'daki daha çok hoşuma gitti. Projektörler konuluyor ve binaya yansıtma yapılıyor.”

 

“Kale ve Hacıbayram için de aydınlatmalar düşünüyorum. Onlar Şanghay'ın mentalitesiyle aydınlatılacak. Belediye binası için ise bina üzerinde görüntüyle şov yapma sistemini uygun görüyorum. Mesela, bina yıkılıyor, içinde top oynuyorlar, ya da binanın içinden balıklar geçiyor, şelaleler akıyor gibi. Ayrıca hipodromda da bu tarzda görsel şov yapılabilir.''

 

Şanghay'da birkaç firmayla elektrik kullanımı konusunda görüşme yapacağını belirten Gökçek, köprü altı aydınlatma sisteminden de oldukça etkilendiğini söyledi. Kamu binaları ve Ankara'nın bazı binalarının aydınlatılması için Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karar alma hazırlığında olduklarını bildiren Gökçek, şöyle devam etti:

 

''Belediye olarak aydınlatacağımız alanın altyapısını yapacağız, kurum ise elektrik parasını ödeyecek. Görselliğin mükemmel hale gelmesi için böyle bir uygulama neden olmasın? Armada'dan Ankamall'den geçiyorsunuz bir aydınlatma yok değil ama masraftan kaçınmışlar. Ankara'ya 40-50 trilyon sarf etseniz namı yürür ne derseniz deyin. Aydınlatma turist çeker. Belediye olarak öncülük ettik ve Esenboğa yoluna tuğla görünümlü giydirmeleri yaptık. Bunun gibi ön cephelerin düzeltilmesi için kaynak arttırmak gerekir.''


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.