ANKARA'DA GENÇ OLMAK

SEÇİM AYDIN SEÇİM AYDIN 31/12/2019 23:40


Bu hafta köşemi Büşra Saraçoğlu ile paylaşıyorum. Büşra, İstanbul Anadolu Lisesinde, başarısını teşekkürle süsleyen öğrencilerimizden biri. Yaz tatilinin bir bölümünü Ankara’da geçiriyor. Kendisini Kızılcahamam Asya Termal’de tanıdım. Sevecenliği, kibarlığı ile gençliğimizi temsil eden ilgisini bana “Ankara’da Genç Olmayı” sorarak gösterdi.

Ben de Ankara’nın, üniversiteleri, kültür-sanat ortamı ve serbest zamanları değerlendirmeyi, uygun imkanları ve teknokentleri nedeniyle kendisini geleceğe hazırlayan gençlerin şehri olduğunu söyledim.

Ankara’yı kendisinin seçeceği bir programa göre tanımak ve başkalarına da tavsiye etmek istediğini hissettim; mutlu oldum. İzlenimlerini bana daha sonra ilettiğinde de, tüm gençlerimizle paylaşmak istedim.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)

Büşra öncelikle ODTÜ’yü gezmiş. Ankara’ya gelirken aklında ODTÜ Mimarlık Fakültesini tercih etme düşüncem vardı diyor. Bu nedenle Ankara’da üniversiteler arasında ODTÜ’yü seçtiğini, gezdiğini ve kararının doğruluğuna inandığını söylüyor.                               

ODTÜ konusunda kendisini etkileyen gezi sırasında da tanık olduğu gibi, Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar’ın Hürriyet Gazetesinde ‘’ Bu günün değil, geleceğin mesleklerini düşünerek karar verin’’ başlıklı çağrısı da etkili olmuş.

ODTÜ’de kendisine eşlik eden Endüstri Mühendisliği Bölümünden Ecem’e teşekkür ederken; burada, geleceğin başarısını yakalamak için her şey var diyor.

Bir kentin, yeterliliklerine sahip yerleşkedeki dostluk ortamı, araştırma ve geliştirmeye hazır imkanlarla, öğrenimi sırasında dünyanın en iyi mimarlarını, mühendislerini, ekonomistlerini tanıyacağı için seviniyor.

Kendisine başarılar dilerken, tüm gençlerimizi Ankara Üniversitelerinde görmek ve Ankara dostu olarak tüm dünyada başarılarını izlemekten mutlu olacağımızı ifade etmek istiyorum.

NATA VEGA Akvaryum

Büşra daha sonra NATA VEGA’daki dev akvaryuma gitmiş. Burayı dünya denizlerinin zenginliğini Ankara’ya taşıyan bir huzur ortamı olarak nitelendiriyor. Öncelikle Ankara’da ki gençlere; daha sonra tüm Türkiye’de imkanları olanlara ve Ankara’ya yolu düşenlere görülmesi gereken bir mekan olarak tavsiye ediyor.

Bir de ilave ediyor, deniz canlılarının çeşidinin sürekli arttığı dinamik bir mekan burası diyor. Tünel’de balıklarla olmanın, dünya denizlerinin zenginliğinin hissedildiği Akvaryum için Halkla İlişkiler Müdürü Tuğba Hanıma ve kendisine eşlik eden Yasemin Hanıma teşekkürlerini iletiyor.

Kentimizin zenginliklerinden olan, Türkiye’nin en büyük Akvaryumu’nu, tüm günü dolduracak bir mekan olarak bize tekrar hatırlatan Büşra’ya, teşekkür ediyorum.

Kültür Ve Sanat

Ankara’nın Kültür ve Sanat ortamını da, açıkhava konserlerini izleyerek hissetmeye çalışmış genç arkadaşımız. Etnografya Müzesinin bahçesinde, Opera Solistleri ve Oda Korosu’nun müzik dinletisine katılmış; Ankara’da kışın da imkanların Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, opera, 12 sahnesi ile hizmet veren Ankara Devlet Tiyatrolarıyla, kültür etkinliklerinin çok zengin olacağına inandığını söylüyor.

Hamamönü Projesi

Müzeleri ve Cumhuriyetin mimarisini yansıtan eserlerle, hafta sonu düzenlenen ücretsiz gezilerle, Başkent Ankara’nın gençliğin şehri olacağına inanıyor ve tüm gençleri bir kez Ankara’ya davet ediyor. Mimar olmayı düşünen biri olarak, Hamamönü Projesinden de çok etkilendiğini ifade ederken, kentlerimizi gençlerimiz ve geleceğimiz için daha iyi planlamanın, onlara değer katmanın özlemini yaşadığını söylüyor.

Teknokent Ankara

Büşra, geçlerimize yaratıcı projeler açan TEKNOKENTLER’i daha önce Ankara Sayfalarında izlemiş ve etkilenmiş. Bende yaratıcı genç arkadaşlarıma bu imkanı da hatırlatmak isterim.

Türkiye’nin en genç turizm yazarlarından Büşra’ya paylaşımları için teşekkür ediyorum. ATİD olarak gençlere ve kültürümüze yönelik yeni politikalarımız ve çalışmalarımızı da, sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.