Ana hedefimiz dijitalde en büyük olmak

Sektörde 20 yılı geride bırakan Tatilbudur.com, yüzde 79,75 oranla çoğunluk hissesinin MCI Private Ventures ve İş Girişim tarafından satın alınmasıyla 2017 yılından itibaren değişim ve büyüme sürecine girerek yeni bir dönem başlattı.

25/03/2019 14:17
Ana hedefimiz dijitalde en büyük olmak

Bu süreçte Genel Müdürlük görevini devralan Cenk Angın, 2019’a kadar olan gelişmeleri ise kısaca şöyle özetledi: “Dünyada internet kullanımında 12. sırada yer alan ülkemizde 55 milyon internet kullanıcısı ile büyümekte olan genç ve dinamik nüfusa sahibiz. Bizler de yatırımlarımızı buna göre planlıyoruz.” Cenk Angın, online satış tutarında yüzde 55 büyüme göstererek, online ziyaretçi sayısını bir önceki yıla göre yüzde 32 ve online’da gerçekleşen rezervasyon adedini yüzde 35 arttırdıklarını söylüyor. “Toplam rezervasyonlarımızın ise yaklaşık yüzde 80’i web sitesinden tetikleniyor” diyor. 

200 kişilik çağrı merkezi ile yılda 2 milyon çağrıya cevap veren Tatilbudur.com 6 merkez ofis, 500 acente ve yılda 50 milyon ziyaret alan web sitesi ile online ve offline seyahat acentesi olarak hizmet veriyor. Geçtiğimiz yıl 650 bin rezervasyona ulaşan Tatilbudur.com, bu oranın yüzde 40’ını erken rezervasyonla sağlıyor.

Yapılan araştırmalara göre 2017 yılında ülkemizde 33 milyar TL’ye varan turizm alanındaki kart harcamalarının 2018 yılında 41 milyar TL’yi bulduğu görülüyor. Buna göre 2018 yılında yüzde 25 büyüme izlenen turizm sektöründe yüzde 45 oranında büyüme gösterdiklerini açıklayan Cenk Angın, 2019’da 850 bin rezervasyon hedeflediklerini ve yüzde 60 oranında büyüme öngördüklerini ifade ediyor. 2020 hedeflerini ise dijitalde Türkiye’nin en büyük seyahat operatörü olmak, toplamda ise en büyük iki seyahat operatöründen biri haline gelmek olarak açıklıyor.

2019 İç Turizmin Altın Yılı Olacak

2019 yılının “Göbeklitepe Yılı” ilan edilmesiyle birlikte Türkiye’nin tarihi ve kültürel açıdan zengin coğrafyasına giderek artan bir talep oluştuğunu belirten Cenk Angın, özellikle son dönemde yaşadığımız döviz kurlarındaki artışla birlikte Türkiye’nin yabancı turistler için cazip duruma geldiğini aynı zamanda yerli turistin de büyük bir artış gösterdiğini söylüyor. Tatilbudur.com’un verilerine göre 2018 Ağustos ayından sonraki döneme baktığımızda döviz kurlarındaki dalgalanmaların yurtdışı turlarına olan talebi yavaşlattığı, 2018 yılı genel ortalamasında ise rezervasyon oranlarının yüzde 90'ının yurtiçi turlarını kapsadığı ortaya çıkıyor. Yaklaşık olarak 30 ilden hareketle 7 bölge genelinde turlar düzenleyen Tatilbudur.com, Türkiye’nin 60 ilinde turizm hareketliliğinin yaşanmasını sağlıyor.

2019’da Almanya Pazarına Açılıyor

75 ülkede 250 şehre turlar düzenleyen Tatilbudur.com, 2019’da yurtdışı pazarına açılmayı hedefliyor. İlerleyen dönemde incoming hizmeti vermeyi planladıklarını açıklayan Cenk Angın yabancı tatilcilere de hizmet vereceklerini söylüyor. Tatilbudur.com 2019’da Almanya pazarına açılarak, gelecekte Çin ve Hindistan pazarlarına yönelmek için çalışmalar yapıyor.

İlk Hatırlanan İkinci Marka, Müşteri Memnuniyetinde ise Birinci Marka

Yaz otellerinden, şehir otellerine, termal otellerden kış otellerine portföyündeki 2000 adet otel sayısını yıl boyunca arttıracak olan Tatilbudur.com, ciro olarak büyümenin yanı sıra marka bilinirliği açısından da büyümeye devam ediyor. Tatilbudur.com, marka bilinirlik oranını 2016’da yüzde 44’ten, 2017’de yüzde 66’ya taşıyarak, 2018 yılında yüzde 77’ye ulaştı. Böylelikle tur operatörleri arasında ilk hatırlanan ikinci marka sıralamasında yerini aldı. Güçlenen marka bilinirliği ile tüketicilerden ödül alarak The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri kapsamında turizm ve seyahat sektöründe yılın en başarılı markası seçildi.

Aynı zamanda etkili dijital pazarlama kampanyaları ile IAB Türkiye tarafından, Sosyal Pazarlama Word of Mouth Marketing dalında Gümüş Mixx ile ödüllendirildi. Hedef kitleyle uzun süreli ilişkiler kurabildiğinin bir kanıtı olarak Google Premier Partner rozeti kazandı.

Bağımsız müşteri memnuniyeti araştırmalarına göre birinci sırada konumlanan Tatilbudur.com Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülünü yüzde 96 oranıyla aldı.

Ayrıca müşteri memnuniyetinin yanı sıra 400’e yakın çalışanının mutluluğunu da öncelikleri arasında tutarak, çalışan memnuniyetinde yakaladığı artışla “Great Place To Work” sertifikası almaya hak kazandı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.