Amerikalı Budgetel Türkiye pazarına giriyor

2018 sonu itibarı ile Amerika’da 56 otele ulaşan Budgetel, Türkiye ve Orta Doğu’da Franchise vererek büyümeyi planlıyor. Bu kapsamda şirket Türkiye'de, Continent Otelcilik'le Global Franchise ve Geliştirme anlaşması imzaladı.

22/01/2019 11:53
Amerikalı Budgetel Türkiye pazarına giriyor

Tecrübeli otelci Doug Collins’in kurduğu Hospitality Lodging Systems, 2014’de Budgetel Inn & Suites markasını satın alarak yeni bir döneme başladı. Budgetel Markası 2018 sonu itibarı ile Amerika’da 56 otele ulaştı ve hızla büyümeye devam ediyor.

“Uygun ve otel sahibinin karlılığını ön planda tutan franchise ödemeleri, otel sahiplerinin bizim markamız ile anlaşma yapmasındaki en büyük etken” diyen Doug Collins, markasının büyüme politikasının bu doğrultuda devam edeceğinin sinyalini verdi.

Markanın ilginç bir hikayesi var

1970'li yılların ortalarında Marcus Coorporation tarafından geliştirilen ve 1986’da franchise vermeye başlayan Budgetel Inn &Suites markasının son sahibi Hospitality Lodging Systems’e kadar olan hikayesi de, oldukça ilginç. İlk sahibi Marcus Coorporation ile 1998 yılına kadar 30 eyalette 156 otele ulaşan marka, alınan yeni bir kararla, 155 otelini Baymond markasına çevirdi.

Geçtiğimiz yıl markayı Amerika dışına taşıma kararı alan Hospitality Lodging Systems ve Doug Collins Continent Otelcilik ve Turizm Ltd., Continent Otelcilik ve Turizm Ltd. ile Global Franchise ve Geliştirme anlaşması imzaladı.

“Budgetel Inn & Suites kendi otelini işletmek ve bağımsız hareket etmek ama aynı zamanda da iyi bir rezervasyon sistemi ve Amerikan menşieli bir markaya bağlı olmak için çok ideal bir marka” diyen Continent Otelcilik ve Turizm Ltd. Genel Müdürü Ethem Zagikyan, piyasadaki en uygun markalardan biri olan Budgetel’in kısa zamanda ilgi göreceğine emin olduğunu ifade etti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.