ALTSO'dan korkutan turizm raporu: Kayıp %90

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya'nın turizm pazarlarda yüzde 90'ı aşan kayıplar yaşandığını açıkladı.

28/10/2020 12:30
ALTSO'dan korkutan turizm raporu: Kayıp %90

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası  (ALTSO) Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis salonundaki toplantıya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı da katıldı. Alanyapostası'nda yer alan habere göre, Metin Atalay'ın başkanlık ettiği toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Karabağ'ı işgal eden Ermenistan'ı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Şahin, "Kardeş Azerbaycan'ın yanında olduğumuzu hissettirmek için odamıza dev Azerbaycan bayrağı asmaya karar verdik. Ardından da tüm mahallelerde bayrak dağıttık. Sonuna kadar Azerbaycan'ın yanındayız" dedi.

"GZP'DE YÜZDE 90 KAYIP VAR"

Bir önceki meclis toplantısında turizmde yaşanan kayıpları paylaştıklarını aktaran Şahin, "Geçen yıl eylüle kadar Antalya Havalimanı'na 13 milyon 875 bin kişi gelmiş. Bu yıl 2 milyon 511 bin turist gelmiş. Nerdeyse yüzde 80 kayıp yaşanmış. Yüzde 20 ile çalışmışız. 2019'da Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na 290 bin turist gelmiş. Bu yıl 22 bin kişi gelmiş.

Gazipaşa'da yüzde 90 kayıp var. Yani yüzde 10 yolcu gelmiş. Rusya pazarında yüzde 76 kayıp var. Almanya'da yüzde 87, Danimarka'da yüzde 95, Hollanda'da yüzde 94, İsveç'te 93 kayıp yaşanmış. Pandemi yaşandığından bu yana bu bilinçle hareket ettik. Hala bir bilinmezliğin içindeyiz. Birçok turizm ülkesinde durum aynı. Hatta daha kötü" diye konuştu.

"KIŞ GEÇEN YILDAN ÇOK SIKINTILI GEÇECEK"

Şu anda en büyük önceliklerinin ekonomi olduğunu vurgulayan Şahin, "Vergi, prim,  sigorta ödemelerinin ertelenmesi gerektiğine inanıyorum. Bugünleri de birlik beraberlik ile atlatacağız. Kriz globalde var. Sıkıntıları dile getiriyoruz. 

Kredi Garanti Fonu (KGF) ile ilgili kredi çıkması talebi onaylandı. Bunun çıkması gerektiğini dile getirdik. Turizm destekli olan kısmı 48 ay vadeli çıktı. Kış geçen yıldan çok sıkıntılı geçecek. KGF kredisinin insanları biraz rahatlatacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.