Alternatif turizme 15-90 bin TL destek...

İçeriğine göre 15-90 bin lira arasında değişen fon desteğinin sağlanacağı Gelecek Turizmde-Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu projesine 10 günde 350'nin üzerinde ön başvuru geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alternatif turizme 15-90 bin TL destek...

Anadolu Efes, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu projesine start verdi. Bu projeyle ülkenin alternatif turizm potansiyeliyle ilgili bilincin artması ve turizmin bir sürdürülebilir kalkınma aracı olarak yer edinmesi amaçlanıyor.

Ayrıca proje, turizm girişimciliğini de teşvik edecek. Gelecek Turizmde - Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu'yla projesine göre 15-90 bin lira arasında fon sağlanacak. Destek sadece fon olmayacak. Seçilen projelere iletişim ve eğitim desteği de verilecek. Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü T. Altuğ Aksoy, projeyi Akşam Ekonomi'ye anlattı.
 
Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu projesi ne zaman ve nasıl doğdu?

 

Ülkemİz, turizm kaynakları açısından büyük potansiyele sahip. Anadolu Efes olarak doğal ve kültürel zenginliklerimizin ekonomik kalkınmaya destek olacağına inanıyoruz. Bu sebeple 2007'den bu yana Gelecek Turizmde projeleri gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz elde edilecek gelirin yine kaynağın ait olduğu yerde kullanılması. Başlattığımız Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığında gerçekleşecek.

Uzmanlar takip edecek...

Projenin ülkenin alternatif turizm potansiyelini artırmasını hedeflediklerini söyleyen Aksoy "Projeler, planlanmasından uygulanmasına kadar olan süreçte uzmanlar tarafından sürekli geliştirilip sürdürülebilir hale getirilecek. Fona bireysel başvuru kabul edilmiyor. Türkiye'deki Sivil Toplum Kuruluşları ve Üniversiteler ve Araştırma Enstitüleri Merkezleri başvurabiliyor" dedi.

1.5 haftada 350 başvuru geldi

Aksoy'un verdiği bilgiye göre 'Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu'na başvurular 27 Şubat'ta başladı. Proje sahipleri gelecekturizmde.com'dan başvuru yapabiliyorlar. Tüm başvurular, Anadolu Efes, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı temsilcileri, STK başkanları ve akademisyenlerden oluşan Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu Jürisi değerlendirilecek. Proje 350'nin üzerinde ön başvuru yapıldı.

27 ilde 5 bin kişiye eğitim...

Aksoy "Gelecek Turizmde çatısı altında amacımız Türkiye turizminin gelişimine katkı sağlamak. Bu bağlamda 2007'den bu yana 5 sene boyunca, 27 ilde Boğaziçi Üniversitesi ile eğitimler verdik. Bu eğitimlerden toplam 5 binin üzerinde insan faydalandı" dedi.

Cinsiyet eşitliği faktörüne dikkat edilecek

Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü Altuğ Aksoy, Fon'la yerel ürün geliştirme, Tarımsal, Eko, Kültür turizmine yönelik faaliyetler yürütme, sürdürülebilir yaşam alanları oluşturma, gibi konulardaki projelere destek verilecek. Projeler tasarlanırken cinsiyet eşitliği, yoksulluğun azaltılması gibi faktörler titizlikle dikkate alınacak" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.