Almanya seyahat endüstrisi dokuz ayda yüzde 61 ciro kaybı yaşadı

Almanya seyahat endüstrisi 2020 yılı Nisan ile Haziran ayları arasında seyahat satan şirketlerin cirosu bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 91 oranında düşüş gösterdi.

22/01/2021 16:55
Almanya seyahat endüstrisi dokuz ayda yüzde 61 ciro kaybı yaşadı

Almanya istatistik kurumu ‘Destatis’ tarafından paylaşılan bilgilere göre Almanya´da geçen yılın altı aylık yaz döneminde yurtdışından gelen misafirlerin konaklama geceleri yüzde 68 oranında azaldı.

Destatis’in yayınladığı resmi bilgilere göre 2020 yılında Ocak ile Eylül ayları arasında seyahat acentaları, tur operatörleri ve rezervasyon siteleri toplam olarak bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 61 oranında ciro kabı yaşadı. Bu ciro kaybı özellikle ikinci çeyrekte zirve yaptı: Nisan ile Haziran 2020 arasında yukarıda anılan şirketlerin ciro kaybı, yüzde 91´e kadar yükseldi. İşlerin biraz da rayına oturduğu Temmuz-Eylül döneminde ciro kaybı bir önceki yıldaki aynı dönemine göre yine de yüzde 75´i buldu.

Pandeminin Alman turizmini ne kadar sert bir şekilde vurduğu ayrıca yurtdışı ve yurtiçi otel misafiri sayılarında da belli oldu. 2020 yılının Mayıs – Ekim döneminde otel gecesi sayısında bir önceki yıla göre yüzde 31 oranında düşüş yaşandı. Yurtiçi otel misafiri sayısındaki düşüş nispeten az olduğu halde özellikle yurtdışından gelen misafirlerde büyük bir azalma yaşandı, çünkü Mayıs ile Ekim 2020 arasında yurtdışı misafirlerin otelde kaldıkları gece sayısında yüzde 68 oranında düşüş yaşandı.

Genel olarak Almanya´da adı geçen süre içerisinde otel geceleme sayısı azalırken tatil dairesi ve kamping tesisi konusundaki talep tavan yaptı. (Tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.