Almanya'nın en iyi oteli Türkler'in...

Eskiden Kempinski´ye ait olan ve Almanya´nın Baltik kıyısının en lüks otel sayılan “Grand Hotel Heiligendamm”, Berlin´de bulunan iki gayrimenkul şirketi tarafından satın alındı. Finansmanın Türkiye´den geldiği bildiriliyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Almanya'nın en iyi oteli Türkler'in...

“Berliner Morgenpost” adlı Alman gazetesinde çıkan habere göre, özellikle 2007 yılında düzenlenen G8 Zirvesi´nden sonra ünlenen lüks otelin, Berlinli iki gayrımenkul şirketine satıldığı, finansmanın ise Türkiye´den geldiği öğrenildi. Satış bedeli olarak 30 Milyon Euro´dan bahsediliyor.

Palladio AG ile De & De Holding GmbH tarafınan satın alınan lüks otelin, 5 yıldızlı bir otel olarak kendileri tarafından işletilmesi bekleniyor. Her iki yatırımcının otel sektöründe tecrübesiz olması dikkati çekiyor.

İki yeni ortağın biri Palladio, bugüne kadar Berlin´de üç konut projesiyle kendinden söz ettirip, büyük projelerde tecrübesi olmayan bir şirket olarak gösterilmektedir. Marcel Stehr adlı şahsın başını çektiği De & De Holding GmbH ise, ancak geçen yılın sonlarına doğru kuruldu ve üçüncü şahıs ve kurumların parasıyla gayrımenkul yatırımlarına önayak olmayı hedefliyor.

Almanya´nın en lüks oteli sayılan “Grand Hotel Heiligendamm”ın hisselerinin yüzde doksanı De & De Holding´e aitken, yüzde onu küçük ortak Palladio AG´nin elinde bulunuyor.

Otelin yeni sahiplerine devri, 1 Temmuz´da gerçekleştirilecek. Mevcut 240 elemanı işine devam edecek. Yeni sahiplerinin amaçlara göre uzun süredir kamuoyundan bir sır gibi saklanıp kapalı tutulan otel, yeniden herkese kapılarını açacak.

“Grand Hotel Heiligendamm” adlı lüks otelin bulunduğu “Heiligendamm” adlı sayfiye yeri, Almanya´nın en eski deniz sayfiyesi olarak bilinmekte olup, 1796 yılında Mecklenburg-Schwerin Dükü Frederik Franz I. tarafından kuruldu. Lüks otellerin ortaya çıkması gecikmedi.

“Grand Hotel Heiligendamm”, 2003 yılından sonra bir ara Kempinski tarafından işletildiyse de başarılı olamadı. Otelin halihazırda 222 odası, bunun içinde de 78 süiti mevcut. Almanya´nın geleneksel ve en lüks otellerden biri sayılan “Grand Hotel Heiligendamm”ın Türkler tarafından satın alınmış olması, Türkiye´nin turizm ve otel sektörlerinde ne kadar önemli bir yere geldiğini bir kez daha gösteriyor. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.