Almanya'dan uyarı: Türkiye yalnızca deniz ve güneşle ilerleyemez...

Almanya'nın Katholische Universität Eichstätt-Ingolstadt Üniversitesi" öğretim üyesi Pechlaner, Türkiye ve Mısır’ın 2009 yılındaki başarılarını, "Olağanüstü bir dönemde hazır bulunan altyapıyı akıllıca kullanan iki örnektabirini kullandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Almanya'dan uyarı: Türkiye yalnızca deniz ve güneşle ilerleyemez...

Turizm araştırmacısı, Alman Turizm Bilimleri Kurumu Başkanı ve K.U.E-I Üniversitesi öğretim üyesi Harald Pechlaner, küresel turizm pazarları ile yaptığı araştırma ve düşüncelerini aktardı. Pechlaner, olağanüstü kürsel kriz döneminin etkilerinin azalmasıyla birlikte Türkiye ve Mısır’ın herşey dahil konsept ve fiyat avantajlarının azalabileceğini, tüketici piyasasının bu konuda bir doyuma ve her iki ülkenin imaj erozyon ve dejenerasyonuna uğrayabileceği tehlikesinden bahsetti.

 

Alman turizm uzmanı, her iki ülkenin de deniz ve güneş imaj ve pazarlama stratejisiyle ‘uzağa gidemeyeceğini’ söyleyerek, Türkiye ve Mısır’ın hala Almanya gibi ana kaynak pazarlarında yoğun olarak ‘Deniz, kum ve güneş ülkesi’ olarak algılandığına dikkat çekti.

 

Hibrid İşletmeler ve kırılma noktası...

 

Tur operatörleri ve seyahat acentaları konusunda bir ‘Kırılma Noktası’ndan bahseden Pechlaner, turizm işletme sektöründe teknolojik devrimlerin eşiğindeyiz dedi ve ekledi: “Teknolojik gelişmeleri ve özellikle internetten sonuna kadar faydalanmayan işletmeler hızla geri kalacaklar. Özellikle internet ortamının sunduğu faydalar, yarı yarıya - hem tur operatörü hem perakende satıcı (seyahat acentası) konumunda olan hibrid tipi işletmelerin hızla güç kazanmasına sebep olacak, salt seyahat acentaları geride kalacak.”

 

Pechlaner, turizm sektöründeki tüketicinin artık seyahat tecrübesi yüksek bir uzman olduğunu hatırlatarak, fiyat ve fiyat/hizmet oranı hakkında haklı bir hassasiyet gösterebildiğini söylüyor ve “tüketicinin gözünü boyamak veya aldatmak artık çok zor” diye ilave ediyor. Pechlaner’e göre, tüketiciye bu konuda güven veren tur operatörü kazanmaya devam edecektir.

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.