Almanya'dan Mahan Air'e yasak

Almanya hükümeti İran havayolu şirketi Mahan Airlines'ın Alman havalimanlarına iniş iznini iptal etti.

21/01/2019 20:43
Almanya'dan Mahan Air'e yasak

Almanya, İran'ın Mahan Havayolları'nın Alman havalimanlarında faaliyet göstermesine izin veren ruhsatı 'terör ve casusluk şüphesi' gerekçesiyle iptal etti. Sputnik'te yer alan habere göre, İran yönetiminin Avrupa'da saldırı düzenlediği ve suikast planladığı, Mahan Havayolları'nın da askeri ve terörist amaçlarla kullanıldığı şüphesiyle bu yasak kararının alındığı kaydedildi.

2011'den beri ABD'nin yaptırım listesinde bulunan Mahan'ın Almanya'nın da kara listesine girmesi, İran Devrim Muhafızları tarafından hem askeri amaçlarla hem de terörist faaaliyetler için kullanıldığı şüphesiyle gerekçelendirildi. 

Mahan haftada birer kez Tahran ile Münih ve Düsseldorf arasında sefer yapıyor

Bu karar Almanya hükümetinin İran'a yeni yaptırımlar uygulamaya başlayıp başlamadığı sorusunu beraberinde getirirken, Reuters'e konuşan Alman hükümetinden bir kaynak "Bu, İran'a karşı genel yaptırımların parçası olan bir adım değil" dedi. Mahan şirketi haftada birer kez Tahran ile Münih ve Düsseldorf arasında sefer yapıyor.

Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberinde ABD yönetiminin yıllardır müttefiklerinden Mahan'ın iniş iznini iptal etmelerini istediği belirtildi. Şirketin genel müdürü Hamid Arabnejad Hanuki'nin İran Devrim Muhafızları ile sıkı ilişkisi olduğu iddiasını gerekçe gösteren Washington, İran havayolları şirketini Suriye'ye savaşçı, silah ve cephane naklettiği gerekçesiyle yaptırım kapsamına almıştı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.