Almanya’dan FTI'ye devlet garantili yardım

Alman tur operatörü şirketi FTI'ye hem devlet yardımı, hem kredi verilecek.

04/04/2020 18:55
Almanya’dan FTI'ye devlet garantili yardım

Alman Handelsblatt gazetesi tarafından yayınlanan habere göre koronavirüs salgınından dolayı operasyonlarına en az nisan sonuna kadar ara veren FTI´ye hem federal hükümet, hem de Bavyera Eyaleti tarafından sağlanan bir kredi verilecek. FTI, kredinin miktarı konusunda bilgi vermedi.

TUI ve DER Touristik´ten sonra yılda 4.2 milyar ciro ile Almanya'nin 3ncü en büyük tur operatörü olan FTI, 16 Mart tarihinde devletten parasal yardım istemişti ve neden olarak operasyonların Nisan sonuna kadar geçici olarak durdurulduğunu ileri sürdü.

FTI tarafından paylaşılan bilgilere göre krediyi verecek olan Unicredit, krediye onayını verdi. Unicredit´in onay vermesi, kredi miktarının beşte biri için kefil olacağı için karar aşamasında önemli bir adım olarak görülmektedir.

Handelsblatt haberine göre aynı zamanda FTI hissedarlarının kişisel servetlerinden de şirkete yeni paralar transfer edilecek. Handelsblatt´a göre FTI'nin üçte iki Dietmar Gunz ve eşi Roula Jouny ve diğer üçte biri Mısırlı milyarder Samih Sawiris'e ait.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.