Almanya'da Türkiye yükseliyor İspanya düşüyor

DRV Başkanı Norbert Fiebig, başta Türkiye olmak üzere Doğu Akdeniz ülkelerine yönelik rezervasyonlarda artış olduğunu söyledi. Fiebig, İspanya'yı ise, bu artışın dışında tuttu.

26/03/2019 10:31
Almanya'da Türkiye yükseliyor İspanya düşüyor

Alman tur operatörleri ve DRV Başkanı Norbert Fiebig, başta Türkiye olmak üzere Doğu Akdeniz ülkelerine yönelik rezervasyonlarda artış olduğunu söyledi. Almanya'daki pazar araştırma şirketi GfK verilerine dayandırdığı açıklamasında  Fiebig, İspanya'yı bu artışın dışında tuttu. Almanya’da 2019 yazına yönelik rezervasyonlarda, İspanya dışında Doğu Akdeniz’deki bütün destinasyonlarda artış yaşanıyor.

TUI Almanya Turizm Müdürü Stefan Baumert, "Doğu Akdeniz’de İspanya dışındaki bütün Akdeniz ülkeleri rezervasyonlarında çarpıcı artış var" dedi. Almanya Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig de, Doğu Akdeniz ülkelerine yönelik rezervasyon artışında Türkiye'nin yüzde 58 gibi bir oranlı ilk sırada yer aldığını açıkladı. 

Tur operatörleri 2019 yazına ilişkin benzer değerlendirmeler yaptı

Gfk’in firmalardan topladığı veriler üzerinden yaptığı araştırma, Doğu Akdeniz’deki Mısır, Bulgaristan, Tunus, Hırvatistan, Türkiye, Yunanistan ve İspanya’yı kapsıyor. Araştırmaya göre, Doğu Akdeniz bölgesine toplam rezervasyonlarda yüzde 9’luk satış artış var.

Almanya’da yayınlanan Touristik Aktuell Dergisi’nde yer alan habere göre, tur operatörleri de benzer değerlendirmeler yapıyor. FTI Group İşletme Müdürü Ralph Schiller, "Türkiye satışları geçen yıla göre yüzde 50’den fazla arttı, İspanya için ise durum bunun tersi”diye konuştu.

Schauinsland CEO'su Gerald Kassner, İspanya için yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi: "Balear ve Kanarya Adaları'nın kısa vadede güçlü bir iş ile yön değişikliği yapacaklarından ve önceki yılın seviyesine ulaşacaklarını umuyorum."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.