Almanya’da pandemi sonrası Türk kökenli tur operatörleri atağa kalkıyor

Almanya’da Türk kökenli tur operatörlerinin hepsi iddialı, yenilikçi ve çalışkan: Hepsi Almanya’yı Türkiye için karış karış tarıyor. Ferien Touristik ve Coral Travel Starway Ödülleri için 80 Alman acentası ile bugün Belek’te...

Hüseyin Baraner Hüseyin Baraner 05/11/2021 14:56
Almanya’da pandemi sonrası Türk kökenli tur operatörleri atağa kalkıyor

Düsseldorf merkezli Ferien Touristik ve Coral Travel markası en iyi satış yapan Alman seyahat acentası temsilcilerini Türkiye’ye getirdi.

Belek’te 4 ile 8 Kasım arasında gerçekleşecek olan Starway Ödüllerini Almanlar merakla bekliyor...

Anex’in Almanya’daki Road Show’una büyük ilgi.

Anex seyahat markaları kendilerini TIE seyahat fuarında tanıtıyor.

Tur operatörü markaları Anex Tour, Bucher Reisen ve Öger Tours Travel Industrie Exchange'in (TIE) Kasım ayındaki roadshow'unda Almanya’yı şehir şehir turluyor.

Anex pandemiden önce satın aldığı Neckermann, Öger, Bucher Reisen gibi köklü markaları canlandırıyor. Alman turizm piyasasında bu markalar doğru konumlandırılırsa çok iş yapar, zira Almanya bir seyahat acentesi ülkesi ve seyahat acenteleri bu markaları seviyorlar. Almanların bu markalar ile 3 nesil tatil hatıraları var.

Bentour Reisen ise her yıl biraz daha büyüyor ve güçleniyor.

Ekim sonu itibariyle kapsamlı Roadshow etkinliklerine başlayan Bentour, varlıklı ve kültürlü müşteri profiline doğru yelken açmış durumda. Başta Almanya olmak üzere toplam 10 ayrı tarihte Almanya, Avusturya ve Isviçre’de, partner otelleri ile, 2022 sezonu için yenilenen ve öne çıkan trendlerini seyahat acentelerine sunuyor.

Şimdi biraz da Almanya’ya bir göz atalım.

Dikkatinizi çekerim; Suriye konusu tam çözülmeden Rusya pazarında her an her şey olabilir, benden söylemesi...

Almanya her anlamda yeni bir döneme başlıyor.

Öncelikle şunu vurgulayalım:

Pandemi sonrası yeşil aydınlanma ışığı altında değişecek toplumsal yaşam ve tüketim tarzı, iklim değişikliği, göç baskısı ve gelecekteki muhtemel farklı ve öngörülemez farklı pandemilerin tehditlerinin tedirginliğinden kaynaklanan toplumun siyasi yönetim şeklinde sertlikler ve kısıtlamalar beklentisi, ayrıca buna ek olarak aynı zamanda her gün artan tüketicinin “karbon ayak izi düşük“ sürdürülebilir ürün talebi karşısında Almanya nasıl bir performans gösterecek?

Hep beraber göreceğiz

Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Liberal’lerden oluşacak yeni koalisyon hükümetinin elinde çok öneri ve proje var.

‘Bilime Dayalı Hedefler’ ile Almanya Tıp, Alternatif Enerji, Karbon ayak izi düşük ulaşım ve otomatif+makine teknolojilerine büyük yatırımlar yapıyor.

Sözün kısası; Almanya’da hem para, hem bilim, hem de araştırma geleneği var! Almanya ‘aynı ceketi 10 yıl giyen’ orta halli görünen ‘Euro Milyonerleri’ ile dolu.

7,1 trilyon Euro

Alman özel hane halklarının finansal varlıkları 2020'de bu rekor seviyeye yükseldi. Tam yedi bin milyar Euro'dan fazla!

Almanlar, Korona yılında toplam 393 milyar Euro tasarruf etti. Federal Alman Merkez Bankası’nın verilerine göre Almanlar her 100 Euro’nun 17 Euro’sunu biriktirerek tasarruf ediyor.

83 milyon nüfuslu Almanya'nın geleceğin turizminde etkisi ve katkısı büyük olacak. Ancak Almanya küresel turizminin sadece sürdürebilir tarafını şekillendiren ülkelerden biri olarak yerini alabilir, zira Almanya’da sertleşen tüketim yasaları ve çevre mevzuatı turizmi de çok sıkı denetlemeye başladı.

Varlıklı ve kültürlü Almanların gerçek taleplerini daha dikkatli ve samimice dinlemenin tam vakti.

Almanlar deniz, kum ve güneşe halen tapıyor: Çoğu sağlıklı, hafif taze sebze yemeklerini özlüyor. Yürümek, hareket etmek, zıplamak, kuş sesi, duymak, dış alanda spor yapmak, ağaçlar altındaki saunaya girmek istiyorlar.

Almanya’da doktorlar pandemi sonrası herkese “hemen güneşli bir yere git, temiz havaya çık, sağlıklı beslen!“ diyor.

Alman seyahat acenteleri eczaneye dönüştü, sağlık, zindelik, gençlik turları ilaç gibi pazarlanıyor. ‘Healthy Hotel Food’ diye bir kavram oluştu.

Zaten önümüzde koskocaman bir ‘Avrupa Birliği'nin Yeşil Mutabakat’ duvarı var. Buradan lafla geçiş yok: Değişim ve dönüşüm şart.

AB’nin ilgili kurumları sormaya başladı, “Geleceğin turizminde Türkiye’nin kriterleri ne?“

Güvenilir turizm ile (Safe Tourism) dünyada bir saygınlık yakaladık, hatta kopyalandık. Başta bakanlığımıza, Türofed, Türob, Türsab’a Aktob’a ve diğer kurumlarımıza teşekkür ederken yinede hatırlatmak isterim; mesela tek kullanımlık plastik, pet şişe ve arıtma gibi konularda Arab ülkelerinin bile gerisinde olduğumuzu da müşteriler görüyor. 

Şimdi görev özellikle belediyelere düşüyor:

Kullanılmayan, katma değer sağlayamayan, doğaya zarar veren yapılar ayıklansın!

Küresel turizm piyasalarında sektörel yeni devasa çöplükler oluşuyor. Değişim, dönüşüm ve döngüsel ekonomi başlıyor...

Yeni ürünlerin de üç ‘S’i var: Sade, sahici ve samimi

Korona sonrası oluşacak piyasaların yeni taleplerine uygun; katılımcı, korumacı, geliştirici, sürdürebilir doğru ürün çeşitliliği hareketliliğini destekleyecek yerel kalkınma için önem arz eden çalışmalar henüz Türkiye’de pek yok.

Bilakis ülkemizde tam tersi oluyor ve turistler görüyor:

Halen destinasyonlarda yan yana, karşı karşıya benzin istasyonu ruhsatı veriliyor. Bir gün mutlaka, bir şekilde birileri tarafından yeniden gündeme getirilebilecek ‘imar affı ile bunu hallederiz‘ zihniyeti destinasyonları çürütüyor, ucuzlatıyor.

Küresel rekabette bizi zorluyor, ucuzlatıyor ve küresel kurumsal yatırımcılar ve pazarlar bunu biliyor ve görüyor.

Artık ucuz, verimsiz fiyat odaklı ticari yaklaşımımızdan ve sezon kurtaran yatırım/işletme tarz ve geleneklerimizden arınarak Avrupa’da biriken tasarrufların ülkemizde akması için yeni hatlar açmalıyız.

Bu veriler ışığında gelecek yıllarda yaşayacağımız değişim ve dönüşüm rüzgarında doğru kararlar alırsak bir kaç yıl içersinde Almanya’dan pandemi öncesi Türkiye’ye yılda gelen ve hiç değişmeyen 5 milyon Alman sayısını en az 8 milyona çıkarabiliriz.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.