Almanya’da otel projeleri neden iptal oluyor?

Finansal durgunluk ve giderek pahalı hale gelen finansman, bir çok otel projesinin durmasına ya da iptaline neden olmaya başladı. Bu durum özellikle Alman emlak sektöründe görülmeye başladı. Gelecek endişesi ile inşaat sektöründen özellikle de otel sektöründe projeler duruyor.

06/08/2023 00:07
Almanya’da otel projeleri neden iptal oluyor?

Münih merkezli IFO Enstitüsü’ne göre, şu anda yeni inşaatlar için büyüyen bir iptal dalgası var. Yapılan ankete göre, Berlin, Frankfurt, Hamburg, Münih, Düsseldorf, Köln ve Stuttgart’ın toplam proje geliştirme hacmi, 2022’ye kıyasla yüzde 5,7 küçüldü. Konut proje geliştirmeleri, yüzde -7,4 düştü.

Her dört yeni otel inşaatı erteleniyor

Otelcilik sektöründe de endişeler artıyor. Şehirlerde geceleme sayısındaki toparlanmaya rağmen sektör, Covid-19 ile ilgili sokağa çıkma yasaklarının tetiklediği krizden henüz tam olarak çıkmış değil.

2020’den bu yana, tamamlama, planlama ve inşaat halindeki projeler için trend sürekli olarak düşüyor. Turizmdatabank'ta yer alan habere göre, otel segmentinde neredeyse % 25’i planlanandan daha geç tamamlanacak. Şu anda 239 müteahhit tarafından geliştirilmekte olan 304 otel projesi var.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.