Almanya’da nisan ve mayıs ayı satışlarında Antalya ilk sırada

Almanya’nın ulusal çapta en büyük haftalık dergilerinden biri olan Focus‘a göre, her üç Almandan biri şimdiden 2022 için rezervasyon yaptı. Almanya’da nisan ve mayıs ayı satışlarında Antalya birinci sırada yer alıyor.

08/01/2022 12:28
Almanya’da nisan ve mayıs ayı satışlarında Antalya ilk sırada

Almanya'da 2022 sezonu için satışlar devam ediyor. Birçok Alman özellikle nisan ve mayıs ayları için rezervasyon yaptırıyor. Focus'ta yer alan habere göre, Almanların seyahat etme arzusu değişmedi. Küresel Korona pandemisinin 2020 baharından bu yana getirdiği kısıtlamalar, seyahat tutkusunu daha da büyüttü.

Danışmanlık firması PricewaterhouseCoopers tarafından yakın zamanda yapılan bir ankete göre, seyahat etmek Alman vatandaşlarının neredeyse yarısı için en popüler boş zaman aktivitelerinden biri. Almanların yüzde 34'ü zaten 2022'nin ilk yarısı için bir tatil rezervasyonu yaptı veya yapmayı planlıyor.

Tourexpi'de yer alan habere göre, online rezervasyon ve inceleme portalı HolidayCheck, son haftalarda yapılan binlerce erken rezervasyon arasından şu anda hangi yedi destinasyonun moda olduğunu analiz etti.

1. Türk Rivierası

2. Hurgada, Safaga

3. Mallorca

4. Girit'te Tatil

5. Fuerteventura'da Tatiller

6. Gran Canaria

7. Rodos

Realizing Progress danışmanlık firmasında turizm müdürü olarak görev yapan Michael Faber ise, şu öngörüde bulunuyor: "Vaka sayıları düşerse, insanlar yeni bir cesaret bulacak ve seyahat aşklarını yaşamak isteyecekler.

DRV Başkanı Fiebig, "Şu anda alınan yeni rezervasyonların büyük bir kısmı - neredeyse yüzde 60'ı - önümüzdeki yaz için yapılıyor ve özellikle tatil tarihlerine bağlı olan aileler yaz tatilini şimdiden planlayıp rezervasyonlarını yapıyorlar. Ancak toplam rezervasyon hacmi şu anda tam olarak yüksek değil” dedi.

Bu yıl, son üç yıldır tatil amaçlı seyahat etmeyenler Almanların seyahat yılı olacağı tahmin ediliyor. Vaka sayılarının düşmesi ile çok yoğun rezervasyonlar bekleniyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.