Almanlar Türkiye'ye ucuz olduğu için mi döndü?

İki yıllık bir düşüşün ardından 2017'nin sonlarında yeniden yükselişe geçen Almanya'daki Türkiye talebi artmaya devam ediyor. Ancak turizmciler, bu talebin fiyat merkezli olduğunu düşünüyor.  

12/05/2018 23:50
Almanlar Türkiye'ye ucuz olduğu için mi döndü?

Türkiye talebinin arttığı Almanya'daki tüm tur operatörleri tarafından doğrulanırken, Bentour fiyatların yükseldiğini, DER Touristik ise talebin hala fiyat merkezli olduğunu belirtiyor. Yılın başından beri artmaya devam Almanya'daki Türkiye tatili talebi, nisan ayındaki yüzde 86 artış ile en yüksek büyümeyi gösterdi.

Tur operatörleri ise, Türkiye'nin pazara yeniden döndüğü konusunda fikir birliği etmiş görünüyor. TUI, Türkiye'nin 2018 yaz sezonunun net kazanan destinasyonlarından biri olduğunu belirtirken, rezervasyonlarda yüzde 80 artış yaşandığını müjdeledi. TUI, satış gelirlerinin de geçen yılın aynı dönemine göre ikiye katlandığı duyurdu.

Türkiye kapasiteleri arttı

Özellikle çocuklu Alman ailelerin Türkiye'ye dönmeye başlamasıyla birlikte, Almanya'daki diğer tur operatörleri de benzer açıklamalarda bulundu. Tur operatörleri ve uçak şirketleri, bu güçlü geri dönüşe yanıt verebilmek için Türkiye kapasitelerini yükseltti.

Türkiye rezervasyonlarında çift haneli artışlar yaşandığını söyleyen Öger Tours'un Ürün Müdürü Altan Tarakçı, Türkiye'ye dönük bu yükseliş trendinin devam etmesinin beklendiği ifade etti. 

Tercih sebebi hala fiyat avantajı

Yılın ilk 2-3 aylık döneminde Türkiye tatili satışlarının yüzde 165 oranında arttığına dikkat çeken Bentour Reisen ise, kişi başına otalama paket tur fiyatlarının 600 Euro'dan 720 Euro'ya yükseldiğini belirtti. Şirket, ortalama tatil süresinin ise, 9.3 geceden 10.1 geceye yükseldiğini açıkladı.

Almanya'da Tükiye talebinin yükselmeye devam ettiğini doğrulayan bir açıklama da DER Touristik'ten geldi. Şirketin Ürün Müdürü Nils Lübbe, ''Ancak Türkiye talebindeki temel lokomotif, hala fiyat'' vurgusu yaptı.

Bir iyi haber de Schauinsland Reisen'dan

Alltours, Antalya'ya dönük talepteki yükselişle beraber bu yıl Tükiye volümlerinin ikiye katlandığını belirtirken, aile şirketi Schauinsland Reisen ise, Türkiye satışlarında yüzde 50 artış olduğunu duyurdu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.