Almanlar'ın dilek mumları yakıldı...

ITB Fuarı’nda etkinlikte toplanan 'Dilek mumları', Mersin’in Tarsus ilçesindeki Saint Paul Kilisesi’nde (Anıt Müze) yakıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Almanlar'ın dilek mumları yakıldı...

Almanya'nın Berlin kentinde 9-13 Mart'ta gerçekleştirilen ITB Fuarı'nda Türkiye tanıtım standında düzenlenen etkinlikte toplanan ''dilek mumları'', Mersin'in Tarsus ilçesindeki Saint Paul Kilisesi'nde (Anıt Müze) yakıldı.

Fuarda, Hristiyan ziyaretçiler için ''Saint Paul Kilisesi'ne dileklerinizi yollayın'' sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte toplanan mumların ekinde, dileklerin yazıldığı kağıtlar yer aldı. Bir rahibe tarafından Saint Paul Kilisesi'ne getirilen mumların yakılmasından önce ayin gerçekleştirildi.

Ayine katılan Berlin Kültür Ataşesi Gözde Şahin, kardeşlik, barış duygularıyla hareket edilerek yaşama geçirilen bu uygulamanın ikinci ayağını Tarsus'ta gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Bugün buraya gelerek bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Kilise görevlilerinden Lina Narif ise 45. Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda, Türkiye'nin tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra farklı din ve inançlara ait tarihi eserlerin tanıtıldığını anımsatarak, şunları söyledi:

''Bu kapsamda bizler açısından büyük önemi bulunan St. Paul Kilisesi'nin de tanıtımının yapıldığı bir bölüm hazırlandı. Bu standı ziyaret ederek adak-mum etkinliğine katılmak isteyenler dileklerini küçük kağıtlara yazıp, bir adak mumla Saint Paul Kilisesi'ne gönderdi. Tutulan dileklere simgesel bir anlam da yüklemek için toplanan mumlar, fuar sonrasında cemaatin bir rahibesi tarafından Berlin'den Tarsus'a getirilerek, bizlere teslim edildi.'' Ayin sonrasında cemaat üyeleri, yüzden fazla dilek mumunu tek tek yaktı. Ayine Almanya'dan gelen gazeteciler ve Hristiyan cemaat katıldı.

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.