Alman turistlerin Türkiye'ye ilgisi daha da artacak...

Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Sözcüsü Torsten Schaefer, Alman turistlerin Türkiye’ye ilgisinin gelecek yıllarda daha da artmasını beklediklerini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alman turistlerin Türkiye'ye ilgisi daha da artacak...

Schaefer, Türkiye’nin yıllardan beri turizm sektörünün kazançlı ülkeleri arasında bulunduğunu, Ege ve Akdeniz sahillerini ziyaret eden Alman turistlerin sayısı sürekli bir şekilde artarken, 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması dolayısıyla İstanbul’a ilginin de yoğunlaştığını belirterek, "Türkiye’de tatile ilginin, Almanlar arasında daha da artmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Türkiye’yi ziyaret eden Alman turistlerin sayısının 2007 yılında 4,1, 2008 yılında 4,4, 2009 yılında da 4,5 milyon olduğunu ifade eden Schaefer, bu büyümede Thomas Cook şirketi tarafından devralınan Öger Tours şirketinin de büyük katkısı olduğunu söyledi.

Schaefer, Türkiye’nin, Alman turistlerin en fazla tercih ettiği ülkelerin başında geldiğine dikkati çekerek, turistlerin özellikle Antalya, Belek, Side, Alanya ve Bodrum’daki modern, 4 veya 5 yıldızlı otelleri tercih ettiğini kaydetti.

Türkiye’de "herşey dahil" uygulamasının, "çok uygun fiyatlı" olduğuna işaret eden Schaefer, Almanya’dan Türkiye’ye tatil seferlerinin artırılmasının da Almanlar arasında Türkiye’de tatil isteğini artırdığını sözlerine ekledi.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.