Alman tatilcilerin 2014 tercihleri...

Alman turizm uzmanlarına göre, Alman tatilcilerin ilk tercihi yıllardır olduğu gibi yine kendi ülkeleri. Türkiye ise 4. sırada geliyor. Zira Türkiye’nin önünde halen İspanya ve İtalya var.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alman tatilcilerin 2014 tercihleri...

Alman turizm uzmanları konuştu: 2014 tatil tercihleri bu yönde olacak:

Alman turizm uzmanlarına göre, Alman tatilcilerin ilk tercihi yıllardır olduğu gibi yine kendi ülkeleri. Türkiye ise 4. sırada geliyor. Zira Türkiye’nin önünde halen İspanya ve İtalya var.

Almanya:

Alman Seyahat Birliği (DRV)’nin sözcüsü Torsten Schaefer, Almanya’nın halen en sevilen tatil hedefi olduğunu hatırlatıyor ve bu eğilimin uzun süre değişmeyeceğini iddia ediyor. 

Schaefer’e göre 2013’ün trendleri 2014’de de aynı şekilde devam edecek. Söyleşiyi kaleme alan gazete muhabiri, en sevilen yurtdışı hedefinin İspanya ve özellikle Mallorca olduğunu hatırlatarak, “Mallorca bu yıl daha da artacak. Almanlar nerdeyse İspanyolca öğrenecek” diyor.

İspanya:

“Mallorca’da kaç otel için daha yer kaldı?”

Mallorca’da çalışan ancak ismini vermek istemeyen Alman tur operatörü yetkilisi ise, Mallorca’nın 2014’de daha fazla talep göreceğini doğrularken, “Nerede kalacaklar? Geçen yıl bile oteller fazlasıyla doluydu. Nereye kadar, kaç otel için daha yer kaldı?” diye soruyor.

TUI Touristik CEO’su Oliver Dörschuk’a göre, Mallorca’nın dışında Menorca ve Ibiza giderek ön plana çıkıyor. Thomas Cook’a bağlı Neckermann grubundan Markus Leutner bu trendi doğruluyor: “Menorca ama özellikle Ibiza giderek popüler hale geliyor ve Mallorca’ya ciddi birer alternatif oluyorlar. Özellikle Ibiza kendi ürününü çok güçlendirdi.”

Yunanistan:

Yunanistan deyince tüm turizmcilerin yüzleri gülüyor: “Eski gücüne kavuşuyor (TUI)” – “Comeback (DER-Touristik)” – “Kriz öncesi seviyeyi geçecek (Thomas Cook)”. Başlıklar bunlar. Buna göre Yunanistan bir Rönesans yaşayacak ve tüm yataklarını dolduran ilk ülke olacak. FTI Patronu Dietmar Gunz: “Yunanistan, bu yıl kesinlikle bir ‘last minute’ ülkesi olmayacak. Doğu Avrupalılar da bu ülkeye akacak. Burası 2014 ana sezonunda yataklarını dolduracak ilk ülke olacak”

Türkiye:

Uzmanlara göre İstanbul’daki ‘Gezi’ olayları Almanların zihninde çoktan unutuldu. ‘Stiftung für Zukunftsfragen (Gelecek Konuları Vakfı)’nın yaptığı araştırma ve anketlere göre, Türkiye’nin popülaritesi yine zirvede ve ülke Almanların yurtdışı tatili tercihinde 3. sırada yer alıyor. Mısır ve ve son iki yılda düşüş gösteren İtalya turizminden faydalanan ülke, 2014’de de iyi bir yıl geçirecek. (tourexpi)

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.