Alman seyahat acentaları İstanbul'da buluştu...

Almanya´nın en güçlü seyahat acentası zincirlerinden biri olan BEST-RMG, yıllık olağan kurul toplantısını İstanbul´da gerçekleştirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alman seyahat acentaları İstanbul'da buluştu...

Bentour Swiss ve Kadir Uğur´un özel katkılarıyla İstanbul´da gerçekleşmesı sağlanan bu önemli toplantıya Almanya´dan ve Türkiye´den çok sayıda önemli turizmci katıldı. TUI`nin Almanya Genelmüdürü Dr. Oliver Dörrschuck, REWE Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Norbert Fiebig, DRV Başkanı Jürgen Büchy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TYD Başkanı Murat Ersoy, Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Gloria Hotels & Resorts sahibi Nuri Özaltın ve TUI AG Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner´in katıldıkları toplantıda, Avrupa´da artık önemli bir oranda online satışlarının da seyahat acentalarının eline geçtiği vurgulandı; sektöre önemli çağrılar yapıldı.

400 seyahat acentası sahibinin katıldıkları toplantıda Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Jürgen Büchy, online satışlarının seyahat acentaları için arz ettikleri büyük önemi vurguladı, ve son aylarda yaşanan tur operatörü ve seyahat acentası iflaslarına değinerek damping fiyatlarından kaçınmak gerektiğini belirtti.

Almanya´da seyahat acentaları tehdit eden kurumlar vergisi, seyahat satışlarının yasal zeminlerinin yeniden düzenlenmesi ve seyahat sigortaları ile ilgili yeni şartların getirilmesi gibi gelişmelere de değinen Büchy, DRV´nın bütün bu gelişmeleri yakından takip ederek, üyelerini bunların olumsuz etkilerinden korumaya çalışacağını vurguladı.

BEST-RMG Başkanı Cornelius Meyer ise, Almanya´nın büyük seyahat acentası zincirlerinden olan BEST-RMG´nin geçen yıl elde ettikleri başarılardan söz ederek, yıllık 800 milyon Euroluk bir ciroya ulaştıkları, geçen yıl 50 tane yeni seyahat bürosunun zincirlerine katıldıkları ve ellerinde topladıkları bu ekonomik gücün sayesinde üyelerine son derece iyi provizyonlar sağlayabildiklerini açıkladı.

Üyelerine geçen yıl toplam 15 tamamen bedava satış kampanyası sağladıklarını belirten Meyer, Almanya´da satılan tüm paket tatillerinin yüzde 90´ının hala seyahat acentalar tarafından müşterilere satıldığını, seyahat acentalarının durumu bu yüzden hala çok iyi olduğunu ileri sürdü.

Türkiye´ye yönelik de konuşan Meyer, Türk otellerine yönelik sert bir uyarı da yaparak, sadece online satış yapan otel sitelerine oda verip de onlara seyahat acentalarına verilen fiyatlara göre daha uygun fiyatlar verdikleri takdirde bu otelleri bir kara listeye alıp bir da hiçbir zaman satışlarını yapmayacaklarını açıkladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.