Alman pazarında İspanya açık ara önde... Peki Türkiye kaçıncı sırada?

2023 yılında Alman tatilci, daha fazla seyahat edecek ama daha az harcayacak. Almanya’da nüfusun % 37’si, 2023’te en az bir kere seyahat etme eğiliminde. İspanya ise, Almanlar'ın seyahat tercihinde hala açık ara önde.

28/02/2023 11:22
Alman pazarında İspanya açık ara önde... Peki Türkiye kaçıncı sırada?

Yapılan anketlere göre, 2023 yılında Alman tatilci, daha fazla seyahat edecek ama daha az harcama eğiliminde. 22 Şubat’ta Turespaña tarafından düzenlenen çevrimiçi bir seminerde Alman tatil pazarı ile ilgili bazı veriler paylaşıldı. 

İspanya açık ara önde gidiyor

Reyseanalyse şirketinden Ulf Sonntag’a göre, olumsuz ekonomik görünüme rağmen, Almanların 12 ay için tatil seyahat planları gelişiyor. Kasım 2022 Reyseanalyse anketine göre de, Almanya’da nüfusun % 37’si, 2023’te en az bir seyahat etme niyetinde. Turizmdatabank'ta yer alan habere göre, İspanya ise Almanlar için hala açık ara önde. 2023 ilkbahar ve yaz aylarında seyahat etmeyi düşünen Almanların % 13’ü tatil destinasyonu olarak İspanya’yı seçti.

Diğer yandan İspanya’nın ardından sıralamada İtalya (%11), Hollanda (%11), Fransa (%8), Avusturya (%8), Türkiye (%7), Yunanistan (%6), Danimarka (%6) ve Norveç (%5) geldi.

Tatil isteği artıyor

Öte yandan anketler, seyahatlerde daha az harcama yapmaya karşın tüketicilerin seyahate daha istekli olduğunu gösteriyor. Öte yandan Reyseanalyse verileri, 2023 yılında ana tatil gezisi planlamasının bir yıl öncesine göre Ocak-Nisan dönemine odaklandığını gösteriyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.