Alman Fefa Reisen iflas etti...

Almanya´da bir tur operatörü daha iflas için başvurusu yaptı. Essen kentinde faaliyet gösteren Fefa-Reisen´in iflası ile birlikte, bu yıl üçüncü Alman tur operatörü parasal sorunlara yenik düştü.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alman Fefa Reisen iflas etti...

FVW dergisinin dün akşam “flaş haber” olarak verdiği habere göre, Almanya Essen kentinde faaliyet gösteren Fefa-Reisen adlı tur operatörü dün akşam iflas için yetkili mahkemeye başvuru yaptı. Fefa-Reisen aynı zamanda bütün rezervasyonları durdurduğunu bildirdi.

İflasın somut nedenleri şu an tam anlamıyla bilinmemekle beraber şirketin parasal sorunlarının büyük ölçüde Mısır krizinden sonra ortaya çıktığı düşünülüyor. Fefa-Reisen, Mısır seyahatleri konusunda iddialı olan bir tur operatörüydü. Kaç müşterinin iflastan etkilendiği, kaç kişinin tatil bölgelerinde mahsur kaldığı ve kaç kişinin ödeyip de henüz çıkmadığı tatilinin tehlikede olduğu şu anda net olarak belli değil.

FVW dergisinin verdiği bilgilere göre Fefa-Reisen, 2006 yılından beri dinamik paket konusunda uzmanlaşmış bir tur operatörü olarak faaliyet gösterip, 2008 yılından beri uygun bir lisans sayesinde kendi derlediği seyahat paketlerini Toma, Sabre-Merlin ve Traffics Cosmos gibi Traveltainment şirketine ait olan sistemlere anında yükleyebiliyordu.

Almanya´da geçerli olan yasalara göre Fefa-Reisen´in sattığı tüm paket turları sigorta teminatlı. Fefa-Reisen´deki paket tatillerinden sorumlu olan R + V sigortası, Fefa-Reisen´e ait www.fefa-reisen.de/ linkli sayfada, Fefa-Reisen´in iflasından etkilenen müşterilere ayrıntılı bilgiler sunmaya başladı. (Kaynak: www.fvw.de)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.