Turizmde kafa saymak yerine kasa sayalım

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, "Sektör temsilcileri erken rezervasyon seçeneğine artan talebe bağlı olarak 2024 yılının turizm sektörü için olumlu geçeceğini öngördüklerini ifade ediyorlar. Umarız bu öngörüler gerçekleşir. Hem kentimiz hem de ülkemiz için bereketli bir yıl olur. Ancak burada odaklanmamız gereken konu, kafa saymak yerine kasa saymak olmalıdır” dedi.

29/11/2023 22:24
Turizmde kafa saymak yerine kasa sayalım

Antalya ekonomisinin hareketli bir yaz dönemi geçirdiğini, 2019 yılı turist rekorunun bu yıl kırıldığını kaydeden Çandır, ülke genelinde 50 milyonu aşan yabancı turist ve 40 Milyar Doları aşan turizm geliri sağlandığını belirtti. Çandır, verilere göre Antalya’nın 16 milyona yakın yabancı turist ve 15 Milyar Dolara yakın turizm geliriyle yılı kapatacağını kaydetti.

Çandır, “Sektör temsilcileri erken rezervasyon seçeneğine artan talebe bağlı olarak 2024 yılının turizm sektörü için olumlu geçeceğini öngördüklerini ifade ediyorlar. Umarız bu öngörüler gerçekleşir. Hem kentimiz hem de ülkemiz için bereketli bir yıl olur. Ancak burada odaklanmamız gereken konu, kafa saymak yerine kasa saymak olmalıdır” dedi.

Geçen yıl Antalya’da yapılan yabancı gecelemelerin yüzde 86’sının Alanya, Kemer, Muratpaşa ve Serik olmak üzere 4 ilçede yapıldığına dikkat çeken Çandır, turizmdeki bereketten tüm ilçelerin faydalanması gerektiğini söyledi. Çandır, “Turizmi 12 yayma hedefinin yanı sıra 19 ilçeye yayma hedefi de belirlenmelidir. Diğer ilçelerimizin pastadan daha fazla pay alabilmelerini özendirecek çalışmalar yapılmalıdır. Kaynaklarımızı korumalı, sektörü daha tasarruflu ve sürdürülebilir bir hale getirmeliyiz” diye konuştu. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.