Alanya'nın kaderini değişirecek turizm projesi başlıyor...

Alanya'nın turizmde kaderini değiştirecek olan ve yaklaşık 17 yıldır hayata geçirilemeyen "Kayak Merkezi Rekreasyon Alanı" projesinin önündeki 'Yaban Hayatı Koruma Alanı' sorunu çözüldü. Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından, 'Kayak Merkezi Rekreasyon Alanı' olarak onaylanan 'Akdağ Kayak Merkezi Projesi'nin hayata geçirileceği bölgede planlama çalışmaları sürüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
 Alanya'nın kaderini değişirecek turizm projesi başlıyor...

Alanya'nın turizmde kaderini değiştirecek olan ve yaklaşık 17 yıldır hayata geçirilemeyen projenin önündeki 'Yaban Hayatı Koruma Alanı' sorunu çözüldü. Kayak merkezi olarak düşünülen alanın 300 hektarlık kısmı, Yaban Hayatı Koruma Alanı'ndan çıkarılarak rekreasyon alanı olarak plana dahil edildi. Plandaki mevcut sınır kayak merkezi pistini ortadan böldüğü için sıkıntı yaşayan yetkililer, 60 hektarlık alana daha ihtiyaçları olduğunu belirtiyor.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, kayak merkezinin önündeki engellerin çoğunun ortadan kalktığını söyledi. Amaçlarının Alanya'da kış turizmini canlandırmak olduğunu anlatan Aydoğan, kayak merkezi olarak projelendirilen alanın 300 hektarlık kısmının Yaban Hayatı Koruma Alanı'ndan çıkartılmasının sevindirici olduğuna işaret etti.

Şu anda merkez için oluşturulan plandaki mevcut sınırın, kayak merkezi pistini ortadan böldüğünü dile getiren Aydoğan, sorunun çözülmesi için 60 hektarlık alana daha ihtiyaçları olduğunu dile getirdi. Alanda, turizmciler ve ALTSO üyeleri ile birlikte incelemelerde bulunduklarını aktaran Aydoğan, mevcut yolda 4 kilometrelik bir alana ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Pistlerin yapılacağı yerler ve yol güzergahının proje için çok büyük öneme sahip olduğunu belirten Aydoğan, pist ve yol sorununu en kısa zamanda çözeceklerini anlattı.

Alanya'nın yaz aylarında yaşanan yoğunluğun kış aylarında da sürmesi için büyük çaba sarf ettiklerine dikkat çeken Aydoğan, "Alanya için bu proje hayati önem taşıyor. Çünkü Alanya'da 130 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Artık kış aylarında bu kapasiteyi kullanmamız gerekiyor. Akdağ Projesi hayata geçtiğinde Alanya'nın önü açılacak. Alanya sadece denizi ve kumu ile tanınan bir turizm kenti olmaktan çıkarak, kış turizminden de payını alacak. Böylece İspanya ve Bulgaristan gibi destinasyonlardan farklı bir ürün ortaya çıkarmış olacağız" dedi. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.