Alanya'dan, golf turizminde dev adım...

Alanya’da golf turizmi için belirlenen 9 bölgeden 6’sının golf sporuna uygun bulundu. Kaymakam Hulusi Doğan, Alanya için golf turizminde dev bir giriş adımı olacağını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alanya'dan, golf turizminde dev adım...

Ankara’dan Alanya’ya Golf müjdesi...

 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın ‘turizmi 12 aya çıkarın’ talimatı üzerine harekete geçen Bakanlığın Yatırım Geliştirme ve Planlama Daire Başkanlığı, Alanya’ya gelerek yapılması planlanan golf sahalarını inceledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım Geliştirme ve Planlama Daire Başkanı Adnan Arslan, Arazi Tahsis ve Temini Şube Müdürü Süreyya Biberci, Kültür ve Turizm Uzmanı Şehir Plancısı Esin Büyükyazıcı, Golf Öğretmeni Bekir Kara ve Golf Danışmanı Tony Martin’den oluşan bir heyet, sahaları yerinde inceledi.

 

ALANYA GOLF TURİZMİNE UYGUN...

 
Bakan Ertuğrul Günay’ın ‘turizmi 12 aya çıkarın’ talimatı üzerine bir çalışma başlattıklarını belirten Yatırım Geliştirme ve Planlama Daire Başkanı Adnan Arslan, “Ülke genelinde turizmi 12 aya yayma çalışması başlattık. Alanya’da bu potansiyeller var. İlçede 7 ay turizm yapılıyor. Geriye kalan 5 ay ise boş geçiyor. Bu büyük bir kayıp. Bu kapsamda alternatif turizm türlerini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Alanya alan ve saha bakımından golf turizmine uygun bir bölge. Alanya’da yatırım yapmak isteyen birçok golf yatırımcısı iş adamı var” dedi.

 

DEV BİR GİRİŞ ADIMI OLUR...

 
Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ise, heyete sundukları 9 golf bölgesinden 6’sının onaylanmasının Alanya için yeterli olacağını belirterek, “Çünkü 6 bölgeden oluşan alanın her biri ortalama 2 bin 500 dönümlük yüz ölçümüne sahip. Bu da her bir alanda 3-4 tane golf sahası olabilecek kapasitede yerler. Bölgesel olarak düşünüldüğünde Alanya 10'un üzerinde golf sahasına kavuşacaktır. Bu da Alanya için golf turizminde dev bir giriş adımı olur” dedi.

 

ÇAVUŞOĞLU TAKİP EDİYOR...

 
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (Aydoğan, Alanya’da inceleme yapan heyetin 6 tane bölgeyi uygun bulduğunu ifade etti. Alanya’da turizmin 12 aya yayılmasıyla herkesin kazanacağını aktaran Aydoğan, Alanya’da golf turizminin yapılması için Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun konuyu yakından takip ettiğini söyledi. (Yenialanya.com)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.