Alaçatı'nın yeni cazibe merkezi...

Aşıklar köprüsü olarak bilinen Hacımemiş Mahallesi’ndeki taş köprünün açıldığı sokak, Aşk Yolu konseptiyle cazibe merkezi olmaya aday.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alaçatı'nın yeni cazibe merkezi...

Siyaset ve iş dünyasından konukların katılımı ile gerçekleşen Aşk Yolu’nun açılışına, Soprana, Şebnem Arfai Zarandi ve Tenör Oğuz Çimen’in seslendirdiği operalardan düetler, arya ve napoliten şarkılar geceye renk kattı.

İzmir’in ünlü turizmcilerinden Miko Cafe’nin sahibi Cenap Türksavaş, 15 yıl önce gördüğü köprüden çok etkilendiğini ifade ederek, projenin hikayesini anlattı. Türksavaş, “Alaçatılıların anlattığına göre bir asrı aşkın süredir, düğün seramonilerinde gelin ile damat bu köprü üzerinde fotoğraf çektirirmiş. Bu hikaye beni çok etkiledi. Bu hikaye ile Aşk Yolu hayali oluştu. Bu köprüde yaşanan anıların canlanması için sokağı canlandırma fikri beni heyecanlandırdı.

Aşıklar köprüsü, dilek kuyusu ve Eros heykelinin yer aldığı bir sokak projesi böyle başladı. Aşk Yolu’nda yeni anılar kazanmak için sokakta bulunan evleri, bu duyguyu paylaşmak isteyenlere açmak gerekiyordu. Böylelikle sokaktaki restoranlar ve cafeler şekillendi. Projeyi önce Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile paylaştım. Onun olumlu yaklaşımı ile işe koyulduk. Biz bir hayali gerçekleştirdik, bu yaz herkesi bu hayali yaşamaya davet ediyoruz” dedi.

Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç; Aşk Yolu’nun, Alaçatı’ya yakışan çok güzel bir sokak olduğunu. Alaçatı’nın kendisi için hep aşkı ifade ettiğini söyledi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.