AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu'ndan önemli uyarı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Türkiye’ye turizmde rekabet üstünlüğü olan yeni ve genç tesislere sahip olma özelliğini koruması için yenileme yatırımlarını hızlandırması gerektiğini söyledi.

05/01/2024 13:34
AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu'ndan önemli uyarı

Antalya'da bazı otellerin yıprandığını belirten AKTOB Başkanı Kavaloğlu, turizmgazetesi'nde yer alan habere göre, "Unutmayalım biz İspanya’ya tesislerimizin yeniliği sayesinde rakip olduk. İspanya’nın çok fazla yıpranmış oteli var. Ama orada Avrupa Birliği’nin (AB) sağladığı finansal destekleri kullanarak yenileme yapıyorlar. Bizim de bu konuda önlemler almamız gerekiyor. Neden? Çünkü tesislerimiz eskiyor. Bu durumla ilgili hazırlık yapmamız şart.

Sektör rot balans ayarı yapmalı. Bunun için de finansman yaratmak gerekecek. Çünkü iyi sezonlar peş peşe gelmez ve kâr edemezsek bu işi öz sermaye ile yapmak zorunda kalacağız. Bu da sınırlı hareket demek. Bunu söylerken otellerin yıllık bakımından bahsetmiyorum. Sağlam bakımlardan bahsediyorum. O yüzden şimdiden bu konuyla ilgili oturup planlama yapmamız şart" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.