Akfen'den 2013'te 3 yeni otel...

Akfen GYO Genel Müdürü Vedat Tural, ‘’ Akfen GYO olarak ‘Şehir Otelciliği’ konseptiyle yatırımlarımıza devam ediyoruz‘’ dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Akfen'den 2013'te 3 yeni otel...

Tural, ‘’Bu kapsamda İbis Esenyurt İstanbul’un inşaatı tamamlandı, ocak ayı içinde faaliyete geçecek. İnşaatları devam eden İbis Alsancak İzmir, 2013 yılının ikinci çeyreğinde faaliyete başlayacak. İnşaatı devam eden İbis Kaliningrad Rusya da 2013 yılı üçüncü çeyreğinde kapılarını açacak’’  diye konuştu. 

Novotel Karaköy’ün inşaatına başlandı...

Akfen GYO’nun bugüne kadar Türkiye ve Rusya’da devam eden yatırımlarla birlikte toplam 3.124 oda kapasiteli 18 otelden oluşan bir portföye ulaştığına işaret eden Vedat Tural, “Akfen GYO’nun İstanbul’da yapımı devam eden bir diğer önemli projesi olan 200 odalı ve beş yıldızlı Novotel Karaköy’ün inşaatına 2012 yılında başlandı. Uzun dönemli proje finansmanı sağlandı ve 2015 yılı içinde tamamlanarak hizmete girmesini hedefliyoruz.

Ankara Esenboğa’da da 147 oda kapasiteli geliştirilen İbis Otel’in de inşaat ruhsatı 31.12.2012 tarihinde alındı. Havaalanına 2 km. mesafede bulunan ve protokol yoluna cepheli  arsamız üzerinde inşa edilecek Esenboğa ibis Otel’in 2014 yılında tamamlanması planlanıyor” diye konuştu.

Ülkemizde önemli bir şehir otelciliği potansiyeli var...

Uluslararası otel zincirlerinden Accor S.A ile 2005 yılından bu yana süregelen işbirliği doğrultusunda ekonomik şehir otelciliği alanında yeni yatırımlar ile portföydeki varlıklarını arttırmayı hedeflediklerini hatırlatan Akfen GYO Genel Müdürü Vedat Tural şöyle konuştu:

“Bakıldığında Anadolu’daki birçok kent şehir otelciliği alanında potansiyele sahip olsa da, bu alanda en fazla yatırım yapılan illerin başında İstanbul geliyor. Bizim de yatırım stratejimiz dahilinde İstanbul başta olmak üzere fırsat gördüğümüz Türkiye’nin büyük illerinde ve  Moskova’da projelerimize uygun arsa arayışlarımız devam ediyor.”

Accor ile uzun vadeli ve sürdürülebilir işbirliği...

Geçtiğimiz günlerde kira gelirlerini artırıcı yönde Accor ile yeni bir anlaşma imzalandığına değinen Tural, ‘Accor grubu ile imzaladığımız uzun vadeli kira sözleşmeleri ile düzenli ve sürdürülebilir bir kira gelirine sahibiz. Yatırımlar ve önümüzdeki dönemdeki ihtiyaçlar gözden geçirilerek kira sözleşmelerinde 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olacak yeni bir düzenlemeye gidildi.

Yeni yapılanma ile birlikte 2013 yılı toplam kira gelirlerimizde yüzde 4 artış beklenmekte ve tüm kira sözleşmelerimizdeki yeni düzenlemelerin, yeni açılan ve açılacak otellerin de etkisi ile şirketin 2013 konsolide FAVÖK değerinin 2012 yılsonu beklenen FAVÖK değerine göre yaklaşık yüzde 50 civarında bir artış göstermesi beklenmektedir’ dedi.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.