Akbank'tan turizm sektörüne 'ücretsiz' destek...

Akbank, yaptırdığı kapsamlı sektör araştırması ile, büyümenin lokomotif sektörlerinden sayılan turizmin fotoğrafını çekti ve sektörün geleceğe ilişkin beklentilerini belirleyerek, “Turizm Destek Paketi”ni geliştirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Akbank'tan turizm sektörüne 'ücretsiz' destek...
Akbank, Türkiye ekonomisinin gelecekte istikrarlı büyümesini oturtacağı zeminler arasında kritik bir yere sahip olan turizm sektörünün desteklenmesi için önemli bir adım attı. Turizm sektöründeki gelişmeleri ve yatırım eğilimlerini belirlemek için geniş çaplı bir araştırma yaptıran Akbank, ortaya çıkan sonuçlar ışığında sektöre destek için harekete geçti.

Avrupa Birliği konaklama kapasitesinin yaklaşık yüzde 5’ini oluşturan Türkiye'nin yatak kapasitesinin yaklaşık olarak yüzde 50’si 10 yaş ve altında bulunuyor. Türkiye, işletme ve belediye belgeli toplam 1 milyonu aşan yatak kapasitesi ile dünyanın en çok yatağa sahip ilk 10 ülkesi arasında yer alıyor.  

Akbank'ın otel, cafe, restoran, acenta, mağaza gibi sektörün tüm oyuncularını içine alarak ülke çapında yaptırdığı araştırma sektörün mevcut durumunu ve geleceğe ilişkin beklentilerini yansıtıyor. Araştırma sonucuna göre firmaların, yüzde 71’i 2011 yılının olumlu geçtiğini düşünüyor. Sektörde yer alan firmaların yüzde 34’ü 2011 yılı içinde yenileme ya da yatırım gerçekleştirdi. Konaklama sektöründe yer alan firmaların yüzde 53’ünün ciroları son iki yılda arttı.

Araştırmaya göre, 2012 yılı sektör beklentilerinin de oldukça olumlu olduğu saptandı. Firmaların yüzde 72’si de önümüzdeki iki yıl boyunca cirolarının artacağını öngörüyor. Araştırmaya katılan firmaların yüzde 58’i 2012 yılı için tesislerinin büyüyeceğini, yüzde 67’si de gelecek iki yılda tesislerinin doluluk oranlarının artacağını öngörüyor. Sektördeki gelişmeleri yansıtarak geleceğe ilişkin planlama ve öngörüler için önemli bir kaynak olan araştırmaya göre farklı coğrafyalarda meydana gelebilecek çeşitli olumsuzluklara rağmen önümüzdeki 2 yıl boyunca sektörün turist sayısında ve turizm gelirinde artarak büyümeye devam edeceği tespit edildi.

Turizm Destek Paketi'nden kredi kullanana ücretsiz havale, EFT ve çek tahsilatı fırsatı
Sektör için, Turizm Destek Paketi’ni geliştiren Akbank, kredi koşullarında esnekliğin yanında, firmalara çeşitli avantajlar da sunuyor. Buna göre, Akbank Turizm Destek Paketi üzerinden kredi kullanarak işini geliştirenler, firmanın mali yapısına göre belirlenen kredi vadesi ve geri ödeme koşulları gibi konulardaki esnekliğin yanında, maliyet avantajına da sahip olacaklar. Turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalar ayrıca, tedarikçilerden, tur operatörlerine kadar geniş bir yelpazede iş yaptıkları ikinci ve üçüncü şirketlere ilişkin ödeme ve tahsilatlarda "ücretsiz hizmet" alma kolaylığını da yaşayacaklar.

Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, önümüzdeki dönemde turizmin Türkiye için çok daha önemli olacağına işaret ederek, "Herşeyden önce artan sanayileşme ile birlikte karbon kotalarımız azaldıkça, alternatif arayışlarımız artacak. Bunun bilinciyle, 1 milyonu aşan yatak kapasitesi ile dünyanın en çok yatağa sahip ilk 10 ülkesi arasında yer alan Türkiye'de turizm yatırımlarına özel bir önem vermek gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin turizm sektöründeki hedeflerine ulaşabilmesi için sektöre desteğimiz artarak devam edecek" dedi.

Turizm sektörünün de bunun bilinciyle yatırımlarını aralıksız sürdürdüğünü vurgulayan Gür, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz de Akbank KOBİ Bankacılığı olarak konaklama başta olmak üzere acenta, operatör, mağaza, restoran gibi turizm sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere yönelik Turizm Destek Paketi’ni geliştirdik. Firmalarımız Akbank Turizm Destek Kredisi'ni yapacakları yeni yatırımlar için olduğu kadar, yeni sezon için ihtiyaçları olan işletme kredisi olarak kullanmak üzere de alabilecekler. Turizm Destek Kredisi kullanan müşterilerimiz ayrıca, kullandıkları kredi tutarına göre, ücretsiz havale, EFT ve çek tahsilatı gibi çeşitli avantajlardan yararlanacaklar."

Gür “100 bin liraya kadar Turizm Destek Kredisi kullanan Akbank müşterileri kredi kullandırımını takiben üç ay boyunca ücretsiz olarak; Akbank Kurumsal İnternet Şubesi'nden sınırsız havale ve EFT ile Akbank şubelerinden 10 adet havale, 10 adet EFT işlemi ve 10 adet çek tahsilatı yapabilecekler. Akbank'tan 100 bin TL’nin üzerinde Turizm Destek Kredisi kullananlar ise, kredi kullandırımını takiben 3 ay boyunca ücretsiz olarak; Akbank Kurumsal İnternet Şubesi'nden sınırsız havale ve EFT ve Akbank şubelerinden 20 adet havale, 20 adet EFT ve 20 adet çek tahsilatı gerçekleştirebilecekler” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.