Airbnb'ye bir darbe de ABD'den

Ev paylaşımı devi Airbnb, önceki gün kısa süreli kiralamalarla ilgili yeni düzenlemelerin yürürlüğe girdiği New York’ta bazı rezervasyonları kabul etmeyi bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

07/09/2023 12:29
Airbnb'ye bir darbe de ABD'den

Ev paylaşım devi Airbnb, önceki gün kısa süreli kiralamarla ilgili yeni düzenlemelerin yürürlüğe girdiği New York'ta, bazı rezervasyonları kabul etmeyi bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Yeni sisteme göre 30 günden kısa süreli kiralamalara yalnızca ev sahiplerinin belediyeye kayıt yaptırması halinde izin veriliyor.

Ev sahiplerinin, kiralama süresi boyunca evde fiziksel olarak bulunmayı ve yaşam alanlarını misafirleriyle paylaşmayı taahhüt etmeleri gerekiyor. Aynı anda ikiden fazla misafire de izin verilmiyor, bu da ailelerin etkin bir şekilde yasaklandığı anlamına geliyor.

New York'ta bu hafta başından itibaren çok az kişi başarıyla kaydoldu. Şehir, alınan 3 bin 800'den fazla başvurunun 300'den biraz azını onayladığını açıkladı. Milliyet'te yer alan habere göre, kısıtlamaları savunan yetkililer ve konut savunucuları, dairelerin fiilen otele dönüşmesini engellemek için gerekli olduklarını söyledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.