Ağustos'un kaybını Ekim telafi edecek...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, ramazan sonrası iç turizmde canlanma olacağını ve ağustos ayındaki düşüşün önemli bir kısmının eylül ve ekim aylarında telafi edileceğini belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ağustos'un kaybını Ekim telafi edecek...

Ulusoy, Türkiye turizminin, sektörün dışında oluşan çeşitli olumsuz etkenlere ve konjonktüre bağlı dalgalanmalara ve kriz dönemlerine rağmen hızlı büyüme trendini son 10 yılda da sürdürdüğünü söyledi.

Bu süreçte turizm alanında en hızlı büyümeyi gerçekleştiren ülkelerden biri olan Türkiye'nin, uluslararası sıralamada üst basamaklara doğru ilerleyerek, dünyada ilk 10 ülke arasında yer aldığını vurgulayan Ulusoy, şu değerlendirmelerde bulundu:

''Ülkemize gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2000 yılında 10 milyon 428 bin 153 iken 2010'da 28 milyon 632 bin 204 kişiye ulaşarak, 10 yılda 2,7 kat arttı. Aynı dönemde turizm gelirleri 7 milyar 636 milyon dolardan 20 milyar 806 milyon 708 bin dolara yükseldi. Dünya Turizm Örgütünün sıralamasına göre, Türkiye, uluslararası turist gelişleri itibarıyla dünyada 7'inci, turizm gelirleri itibariyle 10'uncu sırada yer aldı.

Özetle, 1980'li yıllarda ivme kazanan Türkiye turizmi son on yılda da hızlı büyüme trendini sürdürerek, dikkate değer başarılı bir gelişim çizgisi izlemiştir. Bugün geldiği noktada turizm endüstrimiz, turizm gelişim sürecinde kazanmış olduğu değerli deneyimler, dinamik, gelişkin yapısal özellikleriyle uluslararası alanda yüksek bir rekabet gücüne sahiptir.''
 
KRİZ TÜRK TURİZMİNİ OLUMSUZ ETKİLEMEDİ...
 
Avrupa'nın bazı ülkelerinde yaşanan ekonomik krizin Türk turizmini olumsuz yönde etkilemediğini vurgulayan Ulusoy, bu yıl sonu itibariyle Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye gelecek ziyaretçi sayısının yaklaşık 17 milyon civarında olacağını tahmin ettiklerini bildirdi.
 
Türkiye'nin, son 3 yılda tüm dünyayı derinden etkileyen ve özellikle komşu ülkelerin fiyatlarda düşüşe gitmesine sebep olan küresel ekonomik krizi lehine kullanabilen ülkelerden biri olduğunu ifade eden Ulusoy, ''Küresel ekonomik krize rağmen 2009 yılını yüzde 2,8'lik bir artışla kapatan Türkiye'nin, Akdeniz çanağındaki Yunanistan, İtalya, İspanya ve Portekiz krizle boğuşurken, Ortadoğulu turistlerin Türkiye'ye olan ilgisi, çeşitli ülkeler ile karşılıklı imzalanan vize muafiyet anlaşmaları ve tanıtım kampanyaları sayesinde Türkiye'nin 2010 yılında da tercih edilen destinasyonlardan biri olduğunu söyledi.
 
Ulusoy, ''Türkiye'nin artık bir moda değil, marka ülke haline geldiği bu süreçte ülkemizin 2011 yılında da parlayan destinasyonların başında geleceğine inanıyoruz, bu çerçevede 2011 yılında 2010 yılından daha iyi sonuçlar elde edeceğimize ve yılı 30 milyon turist ve 22,5 milyar dolar turizm geliriyle kapatmayı hedefliyoruz'' dedi.
 
RAMAZAN DURGUNLUĞU EYLÜL VE EKİMDE TELAFİ EDİLİR...
 
Ramazan ayının Ağustos'a denk gelmesinin, iç turizm piyasasını bir miktar olumsuz etkilediğini anlatan Başaran Ulusoy, ramazan sonrası iç turizmde yeniden bir canlanmanın olacağı ve ağustos ayındaki düşüşün önemli bir kısmının eylül ve ekim aylarında telafi edileceğine inandığını dile getirdi. Ulusoy, yabancı turistlerin yaklaşık yüzde 90'ının seyahat acenteleri aracılığıyla geldiğini sözlerine ekledi.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.