Afrika Turizm Forumu yeni fırsatlar sunacak

Turizm sektörü için katma değer üretmek, yeni pazarlar keşfetmek ve geliştirmek üzere Antalya Turizm Fuarı yaratıcısı GMT Fuarcılık tarafından tasarlanan Afrika Turizm Forumu, 20-21 Mayıs 2024 tarihleri arasında Sharm El Sheikh Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

02/05/2024 14:41
Afrika Turizm Forumu yeni fırsatlar sunacak

Rixos Hotels Mısır, konaklama sponsorluğunda gerçekleşecek olan Afrika Turizm Forumu’nun açılışı, Mısır Başbakanı Mustafa Madbuli'nin katılımı ile yapılacak. Mısır, Gana, Kenya, Madagaskar, Tanzanya, Uganda yatırım bakanlıkları; Mısır, Komorlar, Zanzibar, Tanzanya, Zambiya, Mozambik, Fildişi Sahili turizm bakanlıkları; Afrika ülkeleri büyükelçileri ve  yaklaşık 30 ülkeden 2000 davetli turizm profesyoneli, seyahat acenteleri ve turizm otoriteleri bu önemli organizasyonda bir araya gelecek.

Foruma Rusya, Türkiye, Almanya, Polonya, Romanya, Azerbaycan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Türkmenistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Abudabi, Katar, Kuveyt, İran, Lübnan, Umman, Mısır, Fas, Tunus, Cezayir ve Afrika ülkelerinden turizm profesyonelleri davet edildi.

Afrika Turizm Forumu, Türkiye ve Afrika ülkeleri sektör profesyonellerini ve yatırımcılarını bir araya getirerek işbirliklerinin güçlenmesine, sektördeki gelişmelerin tartışılmasına, yatırım fırsatlarının değerlendirilmesine ve gelecek için stratejiler oluşturulmasına olanak sağlayacak.

Afrika Turizm Forumu, iki bölge arasındaki turist hareketliliğinin yanı sıra ihracat potansiyeline de katkı sağlayacak adımların atılmasına olanak tanıyacak.

Meral: Afrika Turizm Forumu fırsat üretecek bir başlangıç

GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, tüm projelerinde turizm sektörü için katma değer üretmeyi hedeflediklerini belirterek, “Afrika Turizm Forumu’nda amacımız, Antalya Turizm Fuarı’nda olduğu gibi turizm sektörünün bileşenleri, turizm profesyonelleri, yatırımcıları ve dinamikleri için katma değer üretmek, yeni bakış açıları yaratılmasına zemin hazırlamak, ATF iş ve bilgi platformunu en verimli şekilde herkesin paylaşımına sunmaktır.

ATF inovasyonumuz ile turizm sektörü ve paydaşları için çok verimli bir platform yarattık. Aynısını Afrika kıtasında bölge ve dünya turizm paydaşları için yapabileceğimize inanıyoruz. Afrika Turizm Forumu bu sene 20-21 Mayıs tarihindeki başlangıcın ardından her yıl, mayıs ayının sonunda Afrika Turizm Fuarı olarak kapılarını açacak. Afrika Turizm Forumu bu inovatif girişimin başlangıcı olacak. Turizm profesyonellerini bu yeni başlangıçta, bu tarihi ana imza atmaya ve katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tarihi bir sorumluluk üstlenerek Afrika Turizm Forumu konaklama sponsoru olan Rixos Hotels Egypt CEO’su Erkan Yıldırım da Afrika Turizm Forumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım; “Rixos  Mısır  Otelleri olarak bugüne kadar bölge için ilkleri gerçekleştirdik ve Mısır turizminin her geçen yıl gelişmesine birçok farklı alanda öncülük ettiğimiz için mutluluk duyuyoruz. Üzerinde titizlikle çalıştığımız, bu yıl ilk defa gerçekleşecek olan Afrika Turizm Forumu Egypt için hazır olduğumuzu belirtmek isterim. 20-21 Mayıs 2024 tarihlerinde ev sahipliğini yapacağımız etkinlikte,  30 ülkeden 2000’e yakın katılımcıyı ağırlayacağız. Katılımcılarımız turizm sektörünün lider paydaşları, yatırımcılar ve turizm profesyonelleri olacak. Bu forum aynı zamanda 2025 yılı Mayıs ayında gerçekleşecek Afrika Turizm Fuarı’nın da lansmanı niteliğinde. Bu önemli etkinlik ile Rixos  Mısır  Otelleri olarak hem Mısır hem de Afrika turizmine değer katarak tarihi bir buluşma gerçekleştireceğiz’’ ifadesini kullandı.

GMT / General Management of Trade Show

Sadece turizm profesyonellerine yönelik olarak B2B teması ile yepyeni bir fuarcılık anlayışına imza atan GMT Fuarcılık, ATF serisine Antalya Turizm Fuarı ile 2019 yılında başladı.

Ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerini, yatırımcılarını, kanaat önderlerini, politika yapıcılarını ve karar vericilerini  “yerinde pazarlama” ilkesiyle bir araya getirmek amacıyla 2019 yılında yola çıkan ATF, her yıl Ekim ayında 20 binin üzerinde profesyonel katılımcı ve resmi davetli 2000 seyahat acentesi ile birebir iş görüşmelerine ev sahipliği yapıyor. GMT Africa, ATF serisinin ikinci halkası olan Afrika Turizm Forumu ve Fuarı ile ana kıta Afrika’nın turizm potansiyelini vurgulamayı amaçlıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.