Afrika Turizm Forumu başladı

Mısır’ın Şarm El-Şeyh kenti bugün, 20’den fazla ülkenin turizm profesyonellerini ağırlıyor. Dünya turizm sektörünün önemli şirketleri Afrika Turizm Forumu’nda buluşuyor.

20/05/2024 16:21
Afrika Turizm Forumu başladı

Turizm sektörünün önemli şirketlerinin 2024-2025 turizm planlarını konuştuğu Afrika Turizm Forumu’nun birinci günü, Sharm El Sheikh Uluslararası Kongre Merkezi’nde,  yoğun bir tempo ve coşkuyla geçti. Etkinlik sabah erken saatlerde açılış konuşmaları ile başladı.

Aynı zamanda organizasyonun ev sahipliğini üstlenen, ATF Kurucu Başkanı Selçuk Meral açılış konuşmasında; insanlığın beşiği Afrika’da, Mısır’ın gözde turizm destinasyonlarından Şarm El-Şeyh’de katılımcıları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

MERAL: “MUHTEŞEM BİR YOLCULUĞUN BAŞLANGICI”

“Tüm dünyadan gelerek bugün bu salonda yer alan turizm profesyonelleri ile ana kıta Afrika’da turizmi geliştirmek için gerekenleri konuşacağız. İhtiyaçları değerlendirip, çözümler üretecek ve gelecek planlarımızı yapacağız” diyerek Afrika Turizm Forumu’nun amaçlarını anlatan Meral, Mısır vurgusu yaptı. Selçuk Meral, “Bu önemli organizasyonu düzenlemek için Mısır’ı seçmemizin en önemli sebebi hiç şüphesiz Mısır’ın Afrika’nın dünyaya açılan en önemli kapısı olmasıdır. Bunun yanı sıra dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından bazılarına sahip olması da Mısır’ı seçmemizdeki en önemli sebeplerden biridir.

Bu potansiyeli değerlendirerek dünyayı Afrika ile buluşturmak istiyoruz. Bu önemli etkinlik ile tüm dünyanın dikkatini öncelikle Mısır’a ardından ana kıta Afrika’ya çekmek istiyoruz” dedi. “ATF Türkiye ve ATF Egypt ile yeni pazarlar ve yeni vizyonlar kazanarak Afrika’yı, Avrupa’yı, Asya’yı kısacası tüm dünyayı harekete geçirebiliriz” ifadelerini kullanan Meral, “Bu yeni dönem rekabetin değil birlikteliğin dönemidir. Türkiye ve Mısır turizm çeşitliliği ve sürdürülebilir turizme verebilecekleri katkı ile dünya turizmini domine edebilir. Bu birlikteliğin bu yeni dönemin başlangıcı olmasını dilerim” dedi.

Etkinliğin, turizm adına muhteşem bir yolculuğun başlangıcı olduğunu belirten Meral; Mısır devletine, Rixos otellerine ve Rixos Otelleri Mısır partneri olan Nassar Abdülatif’e teşekkür etti.

ABBAS: “FORUMDA DOĞACAK İŞ BİRLİKLERİNİ HEYECANLA BEKLİYORUM”

GAFI - Yatırım ve Serbest Bölgeler Genel Otoritesi Başkan Yardımcısı General Yasser Abbas yaptığı açılış konuşmasında, “Bugün huzurunuzda kıtamız için büyük önem taşıyan bir konuyu, Afrika'da turizmi, özellikle Mısır'a odaklanarak konuşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. İş dünyası, finans kuruluşları ve hükümet temsilcileri olarak sizler, turizm sektörümüzün geleceğinin şekillendirilmesinde kritik bir rol oynuyorsunuz.

Ben de topraklarımızda  yatan muazzam fırsatları vurgulamak için buradayım” dedi. Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi  liderliğindeki hükümetin, altyapının güçlendirilmesi, güvenliğin arttırılması ve sürdürülebilir turizm uygulamalarının teşvik edilmesini amaçlayan kapsamlı reformları hayata geçirdiğini vurgulayan Abbas, “ Bu çabalar, uluslararası turistlerin ve ziyaretçilerin güvenli ve misafirperver bir destinasyon olarak Mısır'a olan güvenlerinin arttığını yansıtan güçlü bir toparlanma gösteren turist varışları ile etkileyici sonuçlar vermiştir.

Yatırım ve Serbest Bölgeler Genel Otoritesi GAFI, Mısır'ın turizm sektöründe yatırım için teşvik edici ve elverişli bir ortam sağlamayı taahhüt etmektedir” ifadelerini kullandı.  Afrika'da ve özellikle Mısır'da turizmin geleceğinin parlak olduğunu söyleyen General Yasser Abbas, “Yatırım politikaları ve ortaklıklarla, kıtamızın en iyi yanlarını dünyaya sergileyen canlı ve dirençli bir turizm sektörü yaratabiliriz. Hepinizi ortak geleceğimize yatırım yapmak ve Afrika'yı önde gelen bir küresel turizm destinasyonuna dönüştürmemize yardımcı olmak üzere bu yolculukta bize katılmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Abbas, Afrika Turizm Forumu’ndaki verimli bilgi alışverişlerini ve yeni iş birliklerini heyecanla beklediğini dile getirdi.

SIDDIQ: “BÜYÜK UMUTLARIMIZ VE HEDEFLERİMİZ VAR”

Güney Sina Valisi General Dr. Khaled Fouda Siddiq ise  Afrika Turizm Forumu’nun, Afrika kıtası ve ülkeleri için önemli bir forum olduğunu belirterek, “Şarm El Şeyh'in tarihi boyunca elde ettiği  rakipsiz başarının ardından bu foruma ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Bu önemli forumun düzenlenmesinin önemi, turizm endüstrisinin Afrika ülkelerimizin ekonomilerinin ilerlemesinde oynadığı ve oynaması gereken büyüyen, kaçınılmaz rolden kaynaklanmaktadır.

Özellikle de dünyanın birçok bölgesini etkileyen değişimler, bölgesel ve uluslararası zorluklar ışığında, başta Afrika Turizm Forumu olmak üzere tüm ülkelerimiz düzeyinde iş birliği ve ortak eylemin kaçınılmazlığını ve gerekliliğini teyit etmektedir. Yaklaşık 30 ülkeden 2000 katılımcının yer aldığı bu önemli foruma Mısır ve birçok Afrika ülkesinden Yatırım ve Turizm Bakanlıklarının yoğun katılımı da bunu teyit etmektedir” dedi. Siddiq konuşmasına, “Memleketlerimiz ve ülkelerimiz için en iyi sonuçlara ve olumlu etkilere ulaşmak amacıyla bu önemli forumdan azami başarı elde etmek için büyük umutlarımız ve büyük hedeflerimiz var” ifadelerini de ekleyerek katılımcılara, forumda başarılar diledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.