Adela Hotel icradan satılıyor

Bahçelievler’deki Adela Otel, Finansbank'ın alacağından dolayı 2022 yılından 100 Milyon Lira muhammen bedelle satışa çıktı. 230 yataklı oteli ACY Global satın aldı. Otelin yeni sahibi ‘tadilat yapıp üç ay içerisinde açacağız’ açıklaması yaptı ancak otel için çekilen kredileri ödeyemeyince bu defa kendisi icralık oldu.

14/06/2024 12:47
Adela Hotel icradan satılıyor

Konkordato talebi reddedilen ACY Global’in icradan aldığı otel iki yıl sonra 217 Milyon 150 Bin TL muhammen bedelle satışa çıktı. Bu defa alacaklı ise Halk Bankası. 

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Türkiye Finans, İstanbul Bahçelievler Yenibosna'daki Adela Otel binasını 2022 yılının Haziran ayında satışa çıkardı. Açık artırmayla satışa çıkarılan otel için başlangıç fiyatı olarak 100 Milyon Lira belirlendi.

Turizm alanında faaliyet gösteren ACY Global, Adana ve Denizli’den sonra üçüncü otellerini satın almak için icradan satışa çıkan otele talip oldu. Açık artırma usulüyle satışa çıkan otelin yeni sahibi Ahmet Cemil Yıldırım’ın ACY Global şirketi oldu. 

‘YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ’ DEMİŞTİ 

ACY Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cemil Yıldırım şirketinin otel yatırımıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı; “Adela Otel, ACY tarafından restore edilerek 3 ay sonra kaliteli ve konforlu bir konaklama hizmeti için misafirlerini ağırlamaya başlayacak.

ACY Şirketler Grubu olarak Adana ve Denizli’de bulunan otel yatırımlarımızdan sonra İstanbul’un en köklü otellerinden birine sahip olmak şirketimiz adına oldukça önemliydi. 3 ay sonra tüm yenileme ve düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla ACY Otel ismiyle yepyeni bir başlangıç yapacağız”

2 AY SONRA KONKORDATO İLAN ETTİ!

ACY Global, ACY Filo ve ACY Turizm’i bünyesinde barındıran ACY Şirketler Grubu 10 Kasım 2022 tarihinde beklenmedik bir kararla konkordato talep etti. Konkordatoya giden şirketin 40 civarında çalışanını mağdur olduğu, maaşlarını ve kıdem tazminatlarını alamadığı bununla birlikte tedarikçilerin borçlarının da ödenmediği kaydedildi.

Diğer şirketleri de ekonomik olarak zora giren Yıldırım’a bir süre boyunca kimse ulaşamadı. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 25 Mart 2024 tarihinde şirketin konkordato talebini reddetti. Kaderin cilvesi de bu kararın ardından bir kere daha gerçeğe dönüştü. Adela Oteli icradan aldıklarında ‘Üç ay sonra faaliyete geçeceğiz’ açıklaması yapan Yıldırım, bankaya kredi borçlarını ödeyemeyince icralık oldu.

OTEL HİÇ AÇILMADI

Bakırköy 18’inci İcra Dairesi, Halk Bankası’nın alacaklarından dolayı iki yıl önce icradan alınan oteli icradan satışa çıkardı. Otel için belirlenen muhammen bedel ise 217 Milyon 150 Bin Lira oldu. Satış 11 Temmuz 2024 tarihinde açık artırma usulüne göre yapılacak. Alıcı çıkmazsa bir ay sonra yeniden satışa çıkacak. İlanda binanın özellikleri şöyle anlatıldı:

Taşınmazın konumlu olduğu parsel 966,00 m2 yüzölçümüne sahip olup, parsel üzerinde bir adet bina bulunmaktadır. Taşınmazın konumlu olduğu bina betonarme karkas yapı tarzında inşa edilmiş olup, projesinde ve yerinde 3 bodrum, zemin, asma kat, 7 normal ve çatı katı olmak üzere toplam 12 katlıdır. Projesine göre 3.bodrum katta sığınak ve otopark, 2.bodrum katta otopark, 1.bodrum katta 1 numaralı dükkana ait depo ve 3 numaralı otele ait sosyal alanlar, zemin katta 2 adet dükkan ve 3 numaralı otele ait lobi alanı, zemin asma kattan 7. normal kata kadar ise 3 numaralı otele ait alanlar bulunmaktadır.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.