Acelemiz var Sayın Bakan

Çok uzun yıllardır turizm sektörü, meslekten gelen, turizmi bilen bir bakana sahip olmamanın sıkıntılarını yaşadı. Bir de bunun yanına bakanların sık sık değişmesi eklenince, yaşanan sıkıntının boyutu iyice büyüdü.

Murat Toktaş Murat Toktaş 23/07/2018 13:28
Acelemiz var Sayın Bakan

Yeni sistemde bakanlığın kısmen siyasetin dışına çıkması, sektörün içinden gelen tecrübeli ve başarılı bir iş insanının turizmin başında olması, umut verici.

Umut ve beklentiler çoğaldı

Artık karşımızda, sektörün alfabesini bilen bir bakan var. En azından, kendisine sorunlarımızı iletip çözüm önerilerimizi sıralamadan önce, sektörün önemini anlatmamız gerekmeyecek. Hal böyle olunca, beklentiler de doğal olarak çok yüksek.

Kabinenin ilk sinyalleri olumlu, sıra bizde

Milli Eğitim Bakanı, göreve gelişinin 2'nci haftasında, almış olduğu karar ve yönetmelik değişiklikleri ile icraatlarına başladı. Bu nokta atışları da, milli eğitim camiasında çok olumlu karşılandı. Maliye ve Ekonomi Bakanımızın, yapmış olduğu hazırlıklarla ilgili verdiği bilgiler de, ekonomi çevrelerine umut ve güven oldu. Bu açıklamalar, işi bilenlerin ilgili sektöre katacağı büyük katkılara bir örnek, bizlere ise umut oldu.

Bakan Ersoy da, koltuğuna oturduğu andan itibaren icraatlara başlayacak donanıma sahip. Zaten kendisi, sektörün sorunlarına hakim. Bakan Mehmet Ersoy, sektörün sorunlarını, tıkanıklıklarını bildiği gibi, doğru çözümleri de biliyor. Yapacağı açıklamalar ve sonrasında icraatlarla, sektörün geleceğe umutla bakmasını sağlayacaktır.

Hayal kırıklığını kaldıramayız

Her şey böyle olumlu ilerlerken, turizm sektörü pür dikkat Bakan Ersoy’u izliyor ve icraatlarını bekliyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine tanıtım konuşmasında,  “Artık yetki bizde. Elimiz güçlü, bahanemiz yok” demişti. Yani Bakan Mehmet Ersoy’un yetki ve güç açısından hiçbir engeli yok.

Bakan Ersoy’un, yıllardır kangren olmuş, elimizi ayağımızı bağlayan, hem yatırımcıya hem çalışana ayak bağı olan birçok bürokratik engel ve uygulamaya son vereceğine, bazılarını iyileştireceğine kesin gözü ile bakılıyor.

Yıllardır sesini net duyuramayan sektörün zaman kaybetmeye tahammülü yok. Sektör bu yeni sistemi ve Bakan Ersoy’u şans olarak görüyor. Zaten sektörün STK başkanlarından gelen olumlu açıklamalar da, bunu gösteriyor.

Her şey çok güzel olacak…

Aksi takdirde bütün inancımızı kaybedeceğiz ve büyük hayal kırıklığı yaşayacağız.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.