Accor Hotels'ten rekor gelir artışı

Accor Otel Grubu 2019 birinci çeyrek geliri, geçen dönemdeki %8,8 artış paralelinde, rapor edilen %34,2’lik bir artışla 987 milyon Avro olarak gerçekleşti.

25/04/2019 09:31
Accor Hotels'ten rekor gelir artışı

Accor Otel Grubu otellerine eklenen 8300 oda ile organik bir büyümeye de imza attı. Fransa merkezli Avrupa’nın en önde gelen otel zinciri Accor Otel Grubu 2019 yılı ilk çeyreğinde 987 milyon Avroluk gelir elde ettiğini bildirdi. Accor Otel Grubu’nun Başkan ve İcra Kurulu Başkanı Sebastien Bazin 2019 birinci çeyrek gelirindeki artışa ilişkin şunları söyledi:

“Çalkantılı bir makro ekonomik ortamda grubun birinci çeyrekte sergilemiş olduğu performans, dönüşümüzün etkinliğini ve stratejimizin mükemmelliğini gözler önüne seriyor. Avrupa gücünü korurken Güney Amerika, güçlü iyileşmesine devam ediyor.

Dönem içerisinde, orta vadeli hedeflerimiz doğrultusunda, sürekli bir iş gelişimi gerçekleştirdik ve lüks otellerin, oda başına daha yüksek ücretler sağlayan ve giderek artan bir payı ile iletişim hattımızı güçlendirmeye devam ettik.  Başarılı bir performans sergileyen ve stabil bir şekilde güçlenerek büyüyen grup, yılın geri kalanını da güvenle geçirecektir.”

Yeni işletmeler üzerinden elde edilen gelir de %10 arttı

Grup, Otel Hizmetlerindeki %7,3 ve Otel Varlıklarındaki %8,9 oranında gerçekleşen güçlü artışla, sabit kapsamda ve döviz kurlarında (geçen döneme paralel olarak) gelirde % 8,8'lik bir artış sağladı. Accor Otel Grubu Yeni İşletmeler üzerinden elde edilen gelir, benzer şekilde %10,0 oranında arttı.

Şirketin Otel Hizmetleri 645 milyon Avro getirerek çeyreğin gelirinin yüzde 65'ini oluşturuyor. Accor Otel Grubu, "Otel varlıkları ve diğer" segmenti gelirlerinde %8,9 oranındaki artış ile 323 milyon Avro gelir elde etti. Şirket ayrıca, Accor'un geçen yıl edindiği Mantra ve Movenpick'in katkılarına dikkat çekerek konsolidasyona 176 milyon avro tahsis etti.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.