Aç ülkede turizm olmaz...

2013 Turizm sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı "Açlık sınırının altında yaşanılan bir ülkede turizmin iyi olması beklenmemeli" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Aç ülkede turizm olmaz...

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı 2013 turizm sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kamacı, Didim'in Temmuz ayında olmasına rağmen dolu olmadığını belirtti.

Kamacı 5 yıldızlı otellerin dışında diğer otellerin dolu olmadığını kaydederek "Altınkum'da geçen yıl inşaat vardı, kötü dediler, bu yıl ise yine turist yok; yani ülkede ekonomi kötü demiyorlar. Didim'in turist portföyü belli; memur, emekli ve yurt dışından gelenler… Ancak açlık sınırı altında yaşanılan bir ülkede turizmin iyi olması beklenmemeli. Yok, Didim'in çöpü, yok Kuşadası'nın şusu gibi nedenlerden değil ekonomi kötü olduğundan insanlar tatile çıkamıyor. Devlet memuru pazarda limon satıyorsa o ülkede ekonomi olmaz" dedi.

Kamacı Didim'de kalitenin süreç içerisinde arttığını 10 yıl önce Didim'de 5 Yıldızlı otellerin olmadığını anımsatarak modern anlamda Didim'in geliştiğini dile getirdi. Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu ise Didim'e gelen turist sayısında azalışı belediyenin tahsilatlarından örnek vererek açıklarken "2012 yılının 2-3-4 Temmuz günlerinde belediyeye 405 Bin TL tahsilat yapmış. 2013 yılında ise aynı günlerde bu oran 378 Bin TL'ye düşmüş ve 2013'teki bu oran zamlı oran, yani 27 Bin TL'lik zarar var ve buda Didim'e gelenlerin sayısında düşüş olduğunu göstergesi" dedi. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.