Abramoviç'ten Karadeniz'e en büyük tatil köyü...

Rus multi milyarder Abramoviç, Kırım Adası´nda kuracak büyük tatil merkezi için 100 milyon Euro´luk yatırım yapacak. Ünlü iş adamı, bu yatırımla Karadeniz turizmine de ivme kazandırmak istiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Abramoviç'ten Karadeniz'e en büyük tatil köyü...

Alman "Der Spiegel" dergisinin haberine göre, Ukrayna´ya ait olan Kırım Adası´nda Karadeniz´in ve Avrupa´nın en büyük tatil merkezi yapılacak. Abramoviç bu projeye, toplam 100 Milyon Euro yatıracak. Tatil merkezi 2017 yılına kadar tamamlanacak ve ilk misafirlerini ağırlamaya başlayacak. Tatil merkezi, sovyetler döneminde “Intourist” olarak çalıştırılan bir otel kompleksinin tamamen değiştirilip genişletilmesiyle ortaya çıkacak.

4 yıl içinde tamamlanacağı planlanan tatil merkezi, toplam 2 bin 500 odada, 6 bin misafir ağırlayacak. Aynı zamanda büyük bir aqua park ve dönme dolaba da sahip olacak tatil merkezinin diğer ayrıntıları, henüz belli değil.

 

 

 

Sovyet dönemin çoğunlukla tatile çıkamayan Rus ve Ukraynalı vatandaşlardan tatile gidebilenlerin çoğu, tatillerini Kırım´da ve Karadenizin diğer bölgelerinde yaparlardı. Bugünlerde tatil için daha çok Türkiye´yi ve Mısır´ı tercih eden Rusların bir bölümü ileride arasıra Kırım Adası´nda da tatil yapacaktır. En azından Abramoviç´in istekleri bu doğrultuda.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.