AB'den TÜRSAB'a 2.5 Milyon Euro hibe...

Proje koordinatörlüğünü TÜRSAB'ın yürüttüğü Linked2media adlı yazılım programına AB'den 2.5 Milyon Euro hibe kredi çıktı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
AB'den TÜRSAB'a  2.5 Milyon Euro hibe...

TÜRSAB'ın koordinatörlüğünde yürütülen proje, intenet ortamında seyahat acenteleri hakkında yer alan olumlu, olumsuz tüm eleştileri ve verileri toplayarak otomatik bir 'itibar analizi' yapacak.

İnternet ortamında seyahat acenteleri hakkında yer alan olumlu, olumsuz tüm eleştirileri ve yorumları ayrt etme, bu yazılar üzerinden seyahat acentası hakkında internet araştırması yaparak istatistik çıkarma konusunda bir yazılım projesi geliştiren TÜRSAB ve projedeki ortaklarına Avrupa Birliği'nden 2.5 milyon Euro destek geldi.

Üç yılda bitecek olan proje için Avrupa Birliği tarafından karşılıksız olarak verilen kredinin ilk dilimi olan 1 milyon 440 bin Euro, 10 Kasım itibarıyla Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin hesabına yatırdı. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'de ilk kez bir birliğin böyle bir fondan yararlandığını belirtirken, "Birliğimiz Linked2Media isimli projenin sona ermesi sonucunda elde edilecek yazılım programını ücretsiz olarak almaya hak kazanacak. Sadece birliğimize ait olan bu yazılım programı tarafımızca üyelerimize kiralanak onlar hakkında piyasa araştırması yaparak, istatistiki bilgilere sahip olmalarını sağlayabilecek" dedi.

7 AYRI ÜLKEDEN 12 ORTAĞI VAR

Avrupa 7. Çerçeve Programı Çerçevesi'nde Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan ve TÜRSAB'ın proje koordinatörü olduğu Linked2media ismili projenin amacı, internet ortamısnda seyahat acenteleri hakkında yer alan olumlu, olumsuz tüm eleştirileri ve verileri toplayarak seyahat acentası bazında otomotatik bir 'itibar analizi' yapacak yazılım uygulaması oluşturmak.

Bu yazılımın patentinin TÜRSAB' a ve ortakları arasında bulunan KOBİ birliklerine ait olacağını anlatan Projeden Sorumlu Avukat Ezgi Akkaya, "Bu projede TÜRSAB Haricinde 7 aydı AB ülkesinden 12 ayrı ortak bulunuyor. Bu ortakalrdan 5'i KOBİ Birliği, 2'si akademik kurum, 3'ü yazılım şirketi ve 3'ü de pilot uygulamada yer alacak olan KOBİ'ler. Ortaklar Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, İspanya, İrlanda ve İtalya'dan. Türkiye'den projede farklı dillerden gelen verileri ayrıştıracak olan Yapay Zeki Yazılım adlı bir şirket de yer almakta" dedi. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.