9 günlük tatilin ekonomik hacmi ne kadar olacak?

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bayramda 2 milyon kişinin seyahat etmesini ve 3 Milyar liralık ekonomik hacim sağlanmasını beklediklerini söyledi.

21/04/2019 20:17
9 günlük tatilin ekonomik hacmi ne kadar olacak?

Ramazan Bayramı tatilinin, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kamu çalışanları için 9 güne çıkarılması turizmde doping etkisi yarattı. 1 Haziran'dan itibaren hareketliliğin başlayacağını belirten turizmciler, otellerin yüzde 100 dolacağını, özellikle kültür turlarına büyük bir ilgi olacağını söylüyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bayramda 2 milyon kişinin seyahat etmesini ve 3 Milyar Liralık ekonomik hacim sağlanmasını beklediklerini söyledi.

Bu dönemde otellerin yüzde 100 doluluğa ulaşacağını belirten Bağlıkaya, "5 gece 6 günlük paketler yoğun ilgi görüyor. Yurtiçinde Kuşadası, Bodrum, Didim, Marmaris, Fethiye, Antalya ve Alanya, yurtdışında ise vizesiz Balkan ülkelerine büyük talep var. Ayrıca Kuzey Kıbrıs'a olan talepte bu yıl arttı" dedi.

KÜLTÜR TURLARI PATLAYACAK

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı, bu tatille birlikte sezonun açılacağını belirterek, bölgede hâlâ boşluğu olan tesislerin bulunduğunu, yerli turistin uygun fiyata yer bulabileceğini kaydetti.

Betül Alakent imzalı haberde İstanbul Turizm Derneği Başkanı İbrahim Halil Korkmaz da, tatilin özellikle kültür turlarına büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Turizmin Anadolu'ya yayılması ve çeşitliliği açısından bu tatil büyük bir fırsat olacak" ifadelerini kullandı. Alınan karar, aileleriyle birlikte 10 milyonu bulan 3 milyon kamu çalışanını kapsıyor.

FİYATLAR TEMMUZA GÖRE %40 DAHA UYGUN

Jolly Tur Pazarlama Direktörü Yasemin Develioğlu, bu dönemde temmuzağustos sezonuna göre fiyatların yüzde 40 daha uygun olduğunu vurguladı. Sahil otellerinde halen boşluklar olduğuna dikkat çeken Develioğlu, bayram için ek paketler çıkaracaklarını belirterek, "Sahil otellerinin yanı sıra GAP ve Karadeniz turlarına ilginin artacağını düşünüyoruz.

Özellikle Karadeniz büyük ilgi görecektir" dedi. Pronto Tour'un Patronu Ali Onaran da, yurtiçi kültür turu paketlerinin 1000 ila 2.500 TL arasında değiştiğini, yurtdışı turlarının ise, 1500 Lira'dan başladığını aktardı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.